Каркасний чи надувний: вибираємо дитячий басейн

Літній відпочинок на дачі сьогодні непросто уявити без всіляких водних процедур. Для цього багато на своїх ділянках обладнують басейни. Якщо місця недостатньо для монтажу бетонного стаціонарного басейну чи бракує на це коштів, то альтернативою можуть бути каркасні і надувні моделі басейнів. Тим більше, що виробники сьогодні пропонують такі вироби різних форм і розмірів, за цілком доступною ціною.

Тільки в інтернет-магазині https://igroteka.ua/ ви знайдете велике різноманіття чудових захоплюючих іграшок для хлопчиків і дівчаток, розвиваючих наборів для творчості, надувних і каркасних басейнів, якісного дитячого одягу і меблів, товарів для туризму, спорттоварів, тощо.

Перш ніж покупка буде зроблена, потрібно відповісти для себе на головне питання: який басейн кращий - надувний чи каркасний. Популярність заслужили обидва варіанти, але між ними є істотні відмінності, які важливо розуміти. Давайте з ними ознайомимося.

Установка і мобільність басейнів

Головна перевага надувних і каркасних виробів полягають у тому, що їх можна легко переміщати з місця на місце. Надувні й каркасні басейни легко збирати, розбирати і зберігати, а значить, в наступному сезоні не доведеться знову витрачатися на покупку. Встановлювати ці моделі басейнів досить просто. Каркасну модель необхідно просто розгорнути і наповнити водою, а ось для надувного варіанту вам знадобиться насос - без нього монтаж басейну доставить немало клопоту. Також не всім до душі здувати надувний басейн після використання.

Зовнішній вигляд дитячих басейнів

Дизайн басейну для дачі безпосередньо впливає на бажання дитини в ньому проводити час. Виробникам цей факт відомий, тому вони намагаються догодити маленьким плавцям, створюючи яскраві моделі, прикрашені персонажами улюблених героїв.
 
Але якщо зовнішній вигляд каркасних басейнів для дітей може варіюватися тільки в декоруванні бортів, то надувні моделі відрізняються різноманітністю форм, наявністю спеціальних ігрових додатків, завдяки яким водні процедури перетворюються в ще більш захоплююче заняття.

Зручність каркасних і надувних басейнів

Перебувати в басейні дитині, бавитися та купатися має бути по максимуму комфортно. В надувних конструкціях зазвичай передбачено м’яке надувне дно - сидіти на такій «підлозі» набагато приємніше, ніж на твердій землі. Надувні борти також зручні - на них можна опертися і відпочити. А тент над головою захистить вашого малюка від перегріву на сонці.
 
Каркасні моделі випускаються зі звичайним дном і бортами, ось чому для їх установки варто дуже ретельно вибирати місце на дачі. Це допоможе уникнути пошкоджень і інших неприємностей. До слова, каркасні моделі міцніші і служать зазвичай довше, ніж надувні.

Модель басейну за віком дитини

Незважаючи на те що каркасні конструкції можуть мати невеликі розміри - з висотою бортів від 30 см, для найменших все ж рекомендується купувати надувні моделі зі зручним дном, в якому сидіти набагато приємніше. А вже для старших діток висоти 30 см вже недостатньо.

Якщо ви хочете розважити своє чадо, то варто вибрати басейн з ігровими елементами. Для тієї малечі, яка і без того обожнює плескатися у водоймі, запропонуйте каркасний басейн. Такий варіант може бути досить високий - в ньому вистачить місця для дорослих і для цілої компанії дітвори.
 
Що вибрати - каркасний або надувний басейн для дитини - вирішувати тільки батькам. При покупці враховуйте вік своєї дитини: надувні моделі рекомендовані для самих маленьких, а старшим хлопцям цікаво проводити водні процедури в каркасному басейні. Цікавий дизайн дитячого басейну допоможе зацікавити малюка і урізноманітнити дозвілля на дачі.