Швейцарські годинники: як відрізнити оригінал від підробки

Годинники в нашому світі є одним з найважливіших символів статусу і достатку. У той час як з кожним роком стає все більше і більше реплік і підробок, залишаються справжні цінителі годинникового мистецтва, яким важливо навчитися відрізняти справжні вироби від підробок (фейків, копій, реплік). Особливо, якщо мове йде про швейцарські годинники.

При покупці годинників в малознайому магазині або у незнайомої людини зверніть увагу на наступні моменти:

- Надійніше всього купувати годинник в офіційних магазинах фірми, або в надійному годинниковому ломбарді. Зокрема, придбати такі оригінальні моделі пропонує комісійний магазин швейцарських годинників chrono1010.com.

- Уважно вивчіть різні колекції бренду, годинник якого ви збираєтеся придбати. Кожен виріб буде мати, принаймні, один характерний елемент, який не може бути підроблений. Якщо ви будете знайомі з таким елементом, ви завжди зможете легко розрізнити справжній годинник і не бути обдуреним.

- При вивченні бренду ретельно ознайомтеся з конкретною моделлю годинника, яку ви збираєтеся купити. Зверніть увагу на написи і гравіювання на лицьовій і задній стороні виробу. Оригінальні годинники ніколи не матимуть змащені і нечіткі написи, гравіювання. Помилки і заміни букв в імені бренду і написах також неприпустимі. На заводній голівці повинен бути чіткий логотип компанії, як, наприклад, у годинника бренду Ulysse Nardin. Інша знаменита компанія Breguet убезпечила своїх клієнтів від підробок наявністю секретної підписи на циферблаті.

- Зверніть увагу на функції годинника, деякі з яких будуть відсутні в підробках чи не працювати належним чином.

- Стрілки елітних годинників зазвичай “пливуть” по циферблату, в той час як у підробок вони “скачуть”.

- Дуже важливо, щоб годинник ходив точно. Якщо перед вами механічний годинник, варто поглянути на механізм під кришкою. Фейкові в більшості своїй не мають складного механізму під кришкою, або навіть якщо він є, такий механізм далекий від висококласного виконання.

-  Погляньте на ремінець. У репліках зазвичай використовують дешевий шкірозамінник, через що з’являються складки, зморшкувата поверхню. Нерівна подстрочка, стирчачі нитки також говорять самі за себе, це підробка.

- Вироблені в Швейцарії годинники можуть мати такі маркування:

1) Swiss Made (близько 100 годинних компаній на сьогоднішній день можуть наносити цю маркування);
2) Swiss movement або Swiss Quartz (тільки механізм був виготовлений в Швейцарії);
3) Swiss Parts (тільки деякі деталі швейцарського виробництва).

- На ексклюзивних моделях може бути нанесений напис Geneva або Geneve, ціна такого годинника також буде дуже високою. Недорогий годинник з таким написом - підробка. Неприпустима для справжніх швейцарських годинників гравірування - “Made in Switzerland”.

- Перед походом по магазинах у пошуках годин візьміть з собою найсвіжіші каталоги Cartier, Audemars Piguet, Vacheron Constantin, Rolex і ін., Журнали про годинниковому мистецтві, щоб у вас була можливість порівняти запропоновані вам в магазині екземпляри з тими, що представлені в друкованих виданнях.

- Справжні годинники завжди дуже якісно упаковані в коробку. Для її виготовлення використовують муар, сап’ян, золоте тиснення, на дні коробки дані про виробника. До коробки прикладається сертифікат, в якому зазначено індивідуальний номер виробу, дата і місце продажу, офіційна печатка.