Де сушити білизну в квартирі: сучасні рішення

Будь-яка господиня стикається з такою проблемою, як сушка білизни. Особливо ця проблема стосується тих, у кого в квартирі немає балкона. За радянських часів жінки часто користувалися мотузками, натягнутими на подвір'ї біля під'їзду. Однак сьогодні висушити білизну у дворі багатоповерхового будинку досить проблематично. Щоб знайти вихід з положення, в даний час пропонуються кілька способів висушування випраних речей у власному житлі, навіть якщо балкон відсутній.

Качественный энергоэффективный полотенцесушитель лестница из нержавеющей стали предлагает по доступной стоимости интернет-магазин bavex.ua.

Використання сушильної машини

В даний час пральні машини обладнані автоматичною сушаркою. Крім того є можливість скористатися сушильною машиною, яка допомагає висушувати білизну під впливом теплого повітря. Однак слід врахувати, що цей пристрій не вийде встановити в житло невеликих розмірів, так як для нього знадобиться додаткова площа. Крім того, доведеться оплачувати додатково витрачену електроенергію. До того ж в сушильній машині не можна сушити деякі типи матеріалів.

Якщо говорити про сушіння білизни шляхом використання електроприладів, то слід врахувати таке пристосування, як рушникосушку, встановлену у ванній. На цій подобі батареї цілий рік можна висушувати нижню білизну і шкарпетки. Однак у такого способу також є недолік. Білизна з білих і делікатних тканин на цьому приладі сушити не можна, воно може пожовтіти і втратити форму через вплив високих температур.

Різновиди сушарок

В даний час для невеликих квартир, в яких відсутній балкон, оптимальним варіантом для висушування білизни є сушарки, які розкладаються. Вони бувають як підлогові, так і настінні.

Підлогова сушилка, якщо її розкласти, вміщує одне стандартне прання, яка поміщається в пральній машині. Якщо не накопичувати брудну білизну, то цілком можливо нею користуватися. У зібраному вигляді сушарка спокійно поміщається в просторі між шафою і стіною.

Використання розкладної сушарки, яка розташовується на стіні, також підійде для невеликої квартири. Така модель розташовується на стіні ванної і здатна вмістити достатню кількість білизни. Крім того сушарка буде досить стильним доповненням у вашому санвузлі. Крім того можна встановити відкидну сушарку на стіну. Вона не займе багато місця, щоб нею скористатися, потрібно просто відкинути і розвісити на ній білизна. Однак такий різновид не розрахований на велике прання.

Можна використовувати стельову сушарку. Це новомодний аналог радянської мотузки для білизни. Вона прикріплюється до стелі балкона або над ванною. Такий тип сушарки обладнаний подобою ліфтового механізму, що дозволяє опускати і піднімати перекладину для білизни. Таким чином ви позбавитеся від необхідності користуватися табуретом для розвішування білизни для просушування.

Ще одним варіантом є сушарка, яка кріпиться на радіатор. Такий спосіб буде актуальним для швидкого просушування при включеному опаленні.