Сервіс YouControl дозволить обрати надійних постачальників і партнерів

Пошук надійних контрагентів - одна з найскладніших завдань для будь-якої компанії. З питанням, як вибрати постачальників і партнерів і не прогоріти, допоможе сервіс YouControl.

YouControl - це пошукова бізнес-система, що надає «досьє» на зареєстровані на території України компанії і підприємців: коли, де і ким заснована фірма, які види діяльності здійснює, який її фінансовий стан, чи немає боргів по податках і чи не залучена вона в судові тяжби. Відомості акумулюються з 50 України. Відчути всі переваги даного сервісу ви зможете, перейшовши по посиланню https://youcontrol.com.ua/content/ua/edrpou-baza/, далі нескладна процедура реєстрації і можливість безкоштовно перевірити 10 компаній.

На що потрібно звернути увагу, перш ніж укласти контракт, і чи можна захистити свою справу від недобросовісних контрагентів?

Оцініть шлях партнера до зустрічі з вами

Наприклад, ви хочете передати бухгалтерію на аутсорсинг. На ринку десятки (якщо не сотні) фірм, що займаються бухобліком, з приблизно однаковим набором послуг і цінами. Визначати рейтинг або прибутковість пропозиції кожної - все одно що перераховувати піщинки на пляжі.

Для початку складіть перелік потенційних партнерів. Можна користуватися каталогами компаній, але пошукові бізнес-системи зручніше. Наприклад, YouControl дозволяє сортувати підприємства за сферою діяльності та шукати за ключовими словами.

Склавши список, вивчіть портфоліо потенційних партнерів. Ескізи, лінійки товарів, фото з виставок, нагороди і тому подібні речі не беруться “зі стелі”. Це результат праці підприємства, його бекграунд. Вибирайте організації з хорошою репутацією і солідним досвідом.

Цінуйте професіоналізм

Не вся інформація є у відкритому доступі. Але завжди можна уточнити інтересуючі моменти безпосередньо у потенційного партнера.

Зверніть увагу, наскільки оперативно і чітко вам відповідають. Якщо в компанії в будь-який момент готові підготувати для вас презентацію або скласти комерційну пропозицію, значить, вони справжні профі і відкриті для співпраці.

Перевіряйте легальність

У пресі постійно спалахують скандали з фірмами-одноденками. Щоб не нарватися на одну з таких, обов’язково перевірте правовий статус і фінансовий стан компанії. Зверніть особливу увагу на реєстраційні дані: організаційно-правова форма, засновники, дата внесення до держреєстру і постановки на облік в податкові органи.

Простий приклад. У портфоліо компанії говориться, що вона на ринку більше 10 років, а за фактом юридична особа зареєстрована лише рік. Звичайно, мова може йти про просту реорганізацію. Але і це привід насторожитися: чи не замітала фірма сліди, виплоджуючи «дочок» і змінюючи назву?

Отримати відомості про реєстрацію юридичних осіб та підприємців можна на офіційних сайтах податкових органів. Але дані там зазвичай розкидані по десяткам каталогів: доведеться повозитися, щоб відшукати потрібне. На цьому, до речі, будується одна з головних конкурентних переваг YouControl - система надає структуровану інформацію, де відразу все зрозуміло.

Не соромтеся дізнаватися про “темні сторони”

Коли вибір майже зроблений, переговори пройшли успішно і залишається лише підписати контракт... Зупиніться! Перевірте, чи немає у «майже партнера» багажу у вигляді судових позовів. На цій стадії відносини між контрагентами вже досить довірчі, і багато хто вважає подібні перевірки некрасивими. Все одно що на побаченні дивитися в паспорт - чи обранець неодружений? Але що дорожче: моральні забобони чи власний капітал?

Дізнатися, чи немає в відношенні компанії позовів і судових рішень, можна через сайти судів. Але пошук, знову ж таки, може зайняти багато часу. З YouControl отримати потрібні дані, а також ознайомитися з судовими рішеннями можна в два кліка.

А вивчати ці документи важливо. Так, під час банкрутства існує практика подачі позовів на всіх контрагентів для подальшого з’ясування їх статусу. Іншими словами, компанія може бути залучена в господарсько-процесуальне провадження, але при цьому не винна. Тому аналізуйте, з якої причини поданий позов і винесено рішення суду.

Завжди тримайте руку на пульсі

Перевіряти благонадійність партнерів і постачальників слід не тільки на початковому етапі, але і під час всього періоду взаємодії. Адже навіть великі компанії можуть втратити фінансову рівновагу. Нерідкі ситуації, наприклад, коли підприємці співпрацювали багато років, а після укладення чергової угоди з’ясовується, що на майно одного з них накладено арешт.

Для цих цілей у YouControl є функція моніторингу, що дозволяє оперативно відслідковувати всі зміни, що відбуваються з контрагентами. Змінилася організаційно-правова форма? На фірму подали в суд? Система відправить email-сповіщення.