Нюанси вибору натяжних стель

Ви вирішили встановити в своїй квартирі натяжні стелі. І відразу перед вами виникаємо маса питань: «Яку натяжну стелю вибрати - плівкову чи тканинну?», «Якого кольору?», «А може спробувати фотодрук?» і т.д. Розглянемо, що потрібно враховувати, вибираючи натяжну стелю.

Тканинна чи плівкова натяжна стеля

Про ці види написано безліч статей, тому охарактеризуємо їх коротко. Тканинна стеля виготовляється на 100% з штучного тканинного матеріалу. Але завдяки своїй структурі (переплетення ниток) вона значно міцніша плівкової і має більший термін експлуатації. В силу своєї конструкції тканинне полотно має тільки матову структуру, але виглядає чудово. Особливо виграшним є варіант з малюнком, який на тканині виглядає, як на справжній картині. Втім, а що дивного: що там основа полотно, що тут.

Поширена думка, що тканинні натяжні стелі на відміну від плівкових, пропускають воду, тому не зможуть захистити приміщення від затоплення зверху. Це не зовсім так. Існують герметичні тканинні натяжні конструкції. Решта воду пропускають, але дуже незначно. Все ж плетіння досить щільне.

Основний недолік тканинних полотен - висока вартість. У порівнянні з плівковими полотнами вони коштують щонайменше в півтора рази дорожче.

Крім нижчої ціни плівкова конструкція привертає наступними своїми достоїнствами:

- повною герметичністю;
- великою різноманітністю фактур (глянець, сатин, матова поверхня) і кольорів.

Недоліки плівки наступні:

- низька морозостійкість - вже при + 50С вони стають крихкими;
- низька міцність - плівку можна випадково проткнути, наприклад, браслетом від годинника;
- менший термін експлуатації - 10-15 років в порівнянні з 25-30 роками для тканини.

Так в яких випадках потрібно вибирати тканину, а в яких плівку? Тканинну натяжну стелю радять встановлювати в просторих приміщеннях в класичному стилі, в стилі ампір, бароко, модерн. Або там, де можливо опускання температури нижче + 50С. Наприклад, в заміських будинках.

В інших випадках найбільш розумний варіант - плівкова конструкція. Особливо рекомендується плівка для кухні, так як її легко мити. Тільки не вибирайте глянець, тому що дуже важко буде приховати сліди розводів від ганчірки.

І для ванної кімнати, так як така конструкція не боїться вологи. Для басейнів існують красиві тканинні стелі, які не бояться вологи і, що дуже важливо, в даному випадку, вони повітропроникні, тому на них не скупчується конденсат.

А на сайті http://zolotar.kiev.ua можна вигідно замовити якісні плівкові натяжні стелі

Ширина натяжних стель

Якщо у вас приміщення має ширину до 3 м, то особливих труднощів з вибором натяжної конструкції не виникне. А ось якщо більше, то виникають нюанси. Наприклад, європейські виробники рідко випускають плівкові полотна шириною більше 3 м. Тому, якщо приміщення ширше, їх необхідно зварювати між собою. Шов виходить міцним, практично непомітним (його ширина 0,1 мм), але все ж. Китайські плівкові полотна випускаються шириною 5 м і навіть ширші.

Тканинні полотна випускаються шириною до 5 м. Але от якщо приміщення все ж ширше, то виникають великі труднощі, так як тканинні полотна між собою не з’єднуються. В цьому випадку необхідно монтувати проміжну опору. І добре, якщо дизайнер зробить це красиво.

Однорівнева чи багаторівнева натяжна конструкція

Звичайно ж багаторівнева натяжна стеля виглядає дуже пишно, завдяки можливості комбінувати кольори, фактури, встановлювати додаткове освітлення і т.д. Але все це досить сильно забирає висоту приміщення. Тому для стандартних кімнат з висотою стель 2,5-2,7 м. багаторівневі конструкції встановлювати не рекомендується. Винятком може бути, хіба що, різьблені стелі (apply) з варіантом накладання двох полотен один на одного без зазору (apply 0).

Для більш високих приміщень - двох або навіть трирівнева конструкція цілком можлива. Звичайно, це збільшить вартість, але зате ви використовуєте весь потенціал натяжних конструкцій по частині видовищності.

Спеціальні види натяжних стель

Існує ряд натяжних конструкцій, які мають якісь особливі технічні характеристики. Наприклад, існують акустичні стелі, які поглинають і не пропускають звуки. Вони доречні в домашніх кінотеатрах, нічних клубах і т.д. Акустичні натяжні стелі бувають тканинними і плівковими.

Існують антибактеріальні полотна, які випускає німецький бренд DESCOR (тканинний варіант) і, знову ж таки, німецький бренд Elbtal Plastics (плівковий варіант). Їх рекомендується встановлювати в різних медичних установах, санаторіях і т.д.

На закінчення необхідно сказати, що кожен рік з’являється багато новинок на ринку натяжних стель. Пропонуються нові цікаві колірні рішення, конструкції, бренди. Тому порада - зверніться до компанії, яка багато років працює в даній сфері і її фахівці напевно порадять вам оптимальний варіант, виходячи з ваших побажань.