Прості способи економії на ремонті

Починаєте ремонт? Без паніки! Вашій увазі невеликий гід по ідеям для ремонту і способам економії, які аж ніяк не знижують якість результату.

Весна... Саме час обновити і освіжити свою домівку. Отож, замовляйте послугу косметичний ремонт квартир Київ на remontdoma.kiev.ua, обійдеться вам це недорого, якісно, і в чітко обумовлені терміни.

Щоб після ремонту не довелося терміново латати дірки в бюджеті, достатньо уважно поставитися до планування: вивчити як слід ринок будівельних матеріалів і попрацювати на підготовчому етапі.

Визначтеся, який обсяг робіт потрібно виконати. Капітальний ремонт і легкий косметичний можуть коштувати приблизно однаково, все залежить від того, які матеріали ви вирішите застосовувати.

Самостійний демонтаж

Частенько до видаткових статей не включають демонтажні роботи і вивіз сміття. А тим часом розцінки на підготовку приміщення до роботи у будівельних бригад зовсім не низькі. Зняти шпалери, стару плитку і штукатурку, покриття для підлоги можна і самостійно. Іноді для цього потрібно витратити вихідний. Іноді - купити багатофункціональні інструменти.

Беріть кріпильний інструмент поштучно.

Якщо ви для скромного ремонту купите упаковку саморізів, після завершення робіт дві третини пачки так і буде лежати десь на полиці. Якщо ви точно знаєте, які роботи вам потрібні, порахуйте кількість метизів, щоб купити їх поштучно з невеликим запасом. Можливо, заощадите ви копійки, зате не доведеться вигадувати, куди подіти залишки. Але з запасом завжди потрібно купувати шпалери: навіть один і той же малюнок може відрізнятися відтінками в різних партіях. Якщо вам не вистачить полотен або ви зіпсуєте одне з них, знайти заміну буде важко.

Використовуйте фосфатоване (чорне) кріплення, а не набагато дорожче оцинковане або кадміроване (блискучий).

Економте на вирівнюванні стін

На вирівнюванні стін можна суттєво заощадити, якщо підрахувати, який спосіб і які матеріали виявляться для вас дешевшими. Для цього спочатку потрібно дізнатися, наскільки криві у вас стіни, тобто провести правильні заміри. На очищеній стіні розташуйте за рівнем (або за допомогою схилу) маяки і визначте, в яких точках будете проводити виміри відхилень від площини. Отримані результати для конкретного випадку і поділіть на кількість точок.

Якщо у вас вийшов результат менше 3 см, то можна сміливо віддавати перевагу штукатурці, так як її піде небагато. Якщо більше - то задумайтеся про установку гіпсокартонних листів.

Щоб дізнатися, скільки потрібно штукатурки, подивіться на пачку. Виробники вказують, скільки буде потрібно суміші на квадратний метр площі, якщо наносити її шаром в 1 см. Помножте цей показник на цифру, що характеризує відхилення, потім - на площу стін. Додайте до отриманого числа ще 5-10% матеріалу.

Є і третій спосіб економії. Якщо вам не важливі ідеально рівні стіни і кути, досить взяти рідкі шпалери, які самі замаскують дрібні нерівності. Сам матеріал не дуже дешевий, але ви заощадите на додаткових роботах.

Встановіть вікна самостійно

Про те, що можна зробити зі старої дверима, ми вже писали в пості про економний ремонт. Власне, старі дерев’яні рами вікон теж можна зачистити від фарби і оновити.

Якщо ж ви вирішили купити нові вікна, економте на їх установці. По-перше, вартість робіт влітає в копієчку. По-друге, багато фірм відверто халтурять, і ви платите за неякісну роботу.

Комбінуйте різні шпалери, плитку і покриття для підлоги

Зайдіть в відділи, де продається керамічна плитка, шпалери, ламінат і лінолеум. Подивіться, на який товар найбільші знижки. Правильно, на залишки. Цим потрібно скористатися.

У кімнаті не обов’язково всі поверхні повинні бути однокольорові і однофактурні. Проявіть себе дизайнером, спробуйте комбінувати матеріали, і вам содобається кінцевий результат!