Медики розповіли про користь суші та ролів для організму

Суші - збалансований і корисний продукт. Ця страва класичної японської кухні, яку часто асоціюють з сироїдством, веганством, здоровим способом життя, і не дарма.

Безумовно, ця страва має ряд своїх особливостей. В основному вважається за краще довірити їх приготування професіоналам, бо лише вони здатні не тільки надати суші потрібні смакові і поживні якості, а й втілити в них весь дух японських традицій. Ось тут https://yaponahata.com/lvov/catalog/sushi/ можна замовити саме такі суші і роли від ресторану ЯпонаХата.

Однак є і сміливі експериментатори, які пробують робити це самі.

Проте, потрібно пам’ятати, що самостійне приготування таїть в собі ряд труднощів. Наприклад, не завжди можна знайти інгредієнти належної якості для того, щоб суші вийшли такими, як потрібно. Необхідно правильно обробити рибу, щоб уникнути зайвої сухості страви. Або навпаки, можна домогтися того, що вона почне розвалюватися на частини, і страва втратить привабливий зовнішній вигляд. Плюс не варто забувати про те, що тут, як ніде, грає роль практика. Потрібно буде зробити суші не один, і навіть не три рази, перш ніж результат буде задовільним.

Суші-дієта

Суші мають дуже низьку калорійність: всього 60-100 ккал. Однак при цьому, як ми вже з’ясували вище, є цінним джерелом вітамінів і поживних речовин. Крім того, суші з’їдаються невеликими порціями, з використанням японських паличок. В результаті такого повільного наповнення шлунка, ми раніше відчутний насичення, і отже - знизимо ризик переїсти.

Незважаючи на низький вміст калорій, суші - ситна їжа, яка дозволить вам спокійно протриматися без перекусів між прийомами їжі. Варто зазначити, що на відміну від строгих монодієт, суші дуже різноманітні. За один прийом їжі ви можете з’їсти кілька різних видів суші. Необхідна норма калорій на добу близько 1500 ккал, якщо провести нескладні розрахунки з’ясовуємо, що за день ви зможете з’їсти до 25 ролів!

Також дуже корисний імбир, рецепти практично всіх ролів передбачають подачу імбиру до столу.

Розпорядок суші-дієти

Для найбільшої ефективності суші-дієти протягом дня вживайте в їжу різні види суші, уникаю повторень. Наприклад, 8 ролів - на сніданок, 6 ролів - на обід і 4 роли - на вечерю. Крім суші, ви можете включити в свій раціон сашимі, салати або місо-супи. Протягом дня рекомендується пити зелений чай.

Рекомендації дієтологів

Суші-дієта придбала небувалу популярність серед «худнучих», тому дієтологи вирішили дати деякі рекомендації з цього приводу:

- Дотримуватися суші-дієти не рекомендується довше одного тижня. Оскільки це все ж монодієта, організм може перенасититься одними поживними речовинами і недоотримати інші.

- Суші - важка їжа для шлунка. Тому не рекомендується вживання суші натщесерце. Бажано влаштовувати собі час від часу розвантажувальні суші-дні.

- Оскільки в приготуванні японських страв використовується сира риба, це може негативно позначитися на роботі вашого шлунка і організму в цілому.

- Суші-дієта протипоказана людям з хворобами шлунка, гастрит і алергікам.