Особливості вибору склопакета для вікон

При виборі металопластикових вікон не всі розуміють, наскільки важливим є вибір склопакета, і в підсумку більшість надає величезного значення брендам ПВХ профілів, що насправді не є основним фактором при виборі теплого пластикового вікна.

Вибір склопакета - це дуже важливе питання при купівлі металопластикового вікна, тому що склопакет відповідає за теплоізоляцію і шумоізоляцію. Для приміщень, які розташовано поблизу автомагістралей, залізниць, аеропортів, використовується двокамерний склопакет.

Якщо вам потрібно тепле вікно, тому що кімната погано опалюється або це дитяча кімната, або ви опалюєте кімнату (будинок) електрикою, то в цілях економії потрібно вибрати максимально теплий склопакет. По-перше, склопакет повинен бути двокамерним з максимальною товщиною або як мінімум однокамерний з енергозбереженням.

Але для початку невелике роз’яснення для тих, хто ще не стикався з покупкою вікон ПВХ: однокамерний склопакет має два скла і простір між ними називається камерою, двокамерний склопакет - це три скла і відповідно він має дві камери.

Також для гарної тепло- і звукоізоляції дуже важлива товщина склопакета. Чим товстіше пластикове вікно, тим товстішим може бути склопакет, наприклад: на ПВХ профіль товщиною 60 мм максимальна товщина склопакета 32 мм 4-10-4-10-4, на ПВХ профіль 70 мм макс. товщина склопакета - 40 мм 4-14-4-14-4, а на профіль 88 мм макс. товщина склопакета складає 52 мм (4-12-4-12-4-12-4). Вищевказані позначення склопакета - це технічна характеристика, яка означає: 4 - товщина скла, а 14 - це відстань між стеклами. Як ви помітили відстань (дистанція) між стеклами може бути різною, чим вона більша, тим краще тепло- і звукоізоляція.

Також склопакет може бути броньованим (триплекс) і різної товщини (4 мм, 6 мм), що так само важливо для звукоізоляції. Ще існують склопакети з різними покриттями, наприклад, скло з позначенням 4i - це енергозберігаюче і-скло. Для прикладу (4i-16-4) - позначає однокамерний склопакет з одним енергозберігаючим склом, а 4Т - це склопакет з тонуванням. До речі, замовити послугу тонировка окон недорого можна на сайті tonirovka24.com.ua.

Особливості енергозберігаючого склопакету?

К-скло - це звичайний склопакет, який покривається шаром срібла або титану, товщина такого шару 0,12 мкм. При використанні такого скла в склопакеті воно “відбиває” з зовнішньої сторони взимку холод, а влітку запобігає потраплянню тепла в приміщення, за рахунок чого влітку ви зберігаєте прохолоду в приміщенні, а взимку економите на опаленні.

Склопакет з газом аргоном - цей склопакет наповнений інертним газом. Їх існує кілька видів: ксенон, криптон, але в основному всі компанії використовують газ аргон, так як він на порядок дешевше за інші гази, цей газ має гарну теплопровідність, за рахунок чого склопакет з аргоном буде на порядок тепліше, ніж склопакет з простим повітрям всередині.

Звичайне скло легко впускає і випускає тепло а енергозберігаючий склопакет з мультифункціональним склом поєднує в собі сонцезахисні і енергозберігаючі властивості. Під впливом електричного поля на скло наносяться частинки позитивно заряджених іонів срібла нікель хрому титану при нанесенні такого шару в кілька нано метрів скло не змінюючи кольору залишається таким же прозорим а ось друга сторона змінила свої властивості і тепер може відображати сонячні промені, точно таку ж функцію воно виконує взимку воно відображає тепло всередині комнати.

Слід зазначити, що це скло влітку охолоджує кімнату, що дає економити на охолодженні (використанні кондиціонера) а взимку не випускає тепло, а значить економить витрати на опалення. Такий склопакет дуже швидко окупиться, так як електроенергія для кондиціонера, газ, або та ж електроенергія для опалення взимку зараз, як відомо, коштує не мало.