Сучасні тенденції у виборі шпалер

Сучасні тенденції в оформленні стін житлових приміщень - переважно фарби нейтральних, світлих відтінків. Кімнати при цьому виглядають більш відкритими, наповненими повітрям і світлом. Також допустимо використання необробленого каменю і цегли в стилі лофт, цікаво і незвично виглядає грубий сірий бетон. Як і раніше широко використовується різна фактурна штукатурка. Мінімалізм міцно утримує свої позиції.

А ось до шпалер останнім часом ставилися з побоюванням, вважали їх пережитком минулого. Особливо це стосувалося шпалер з яскравими принтами та флористичного орнаментами. Однак тренди, які в цьому році нам диктували виставки інтер’єрної моди в Мілані та Парижі, знову звернули свою увагу на квіткові принти на стінах. Особливо популярними зараз вважаються тропічні малюнки і зображення екзотичних тварин.

Шпалери здатні привнести в інтер’єр яскравість і неповторний шарм. Хоча вибір незвичайних шпалер і їх поєднання - завдання непросте і вимагає професійного підходу.

Отже, приступати до вибору шпалер потрібно з підбору матеріалу. Найекологічнішим матеріалом залишається папір, але прості паперові шпалери не дуже практичні. Більш сучасні і технологічні бамбукові шпалери. Вони міцні і стійкі до механічних впливів, також вони є вологостійкими і можуть використовуватися в приміщеннях з підвищеною вологістю. Цікава фактура бамбукових шпалер дозволяє їм гармонійно вписатися в стилі еко, вабі-сабі і японський мінімалізм.

Одна стіна з яскравими шпалерами

Обклеїти все приміщення кольоровими шпалерами - занадто сміливе рішення. Тому можна декорувати одну стіну або окремо невеликої її фрагмент, наприклад, зону біля ліжка або нішу в стіні. При цьому краще вибирати колірну палітру інтер’єру в єдиній гаммі. Використовуючи такі елементи оформлення стіни, можна додати квартирі індивідуальності.

Шпалери з дрібним принтом

Світлі шпалери з дрібним малюнком не виглядають строкатими. Ними можна обклеїти всі стіни житлової кімнати. Вони відмінно виглядають в ретро інтер’єрі і стилі прованс. Такі шпалери добре поєднуються з ліпниною і з меблями в стилі ампір, створюють ненав’язливу атмосферу в класичному інтер’єрі.

Великий принт

Також можна йти від зворотного. Занадто великий принт в інтер’єрі не виглядає нав’язливим. Такі шпалери добре будуть поєднуватися з яскравими меблями суміжних відтінків, вони гарні для нежитлових приміщень. Таке рішення не завжди підходить для спальні та дитячої, однак тут важливу роль відіграє вибір кольору. Ще важливо пам’ятати, що на декорованих такими шпалерами стінах будуть зайвими картини, світильники, декоративний молдинг і інший декор. Великий орнамент в даному випадку є основним і стилеформуючим.

Можна спробувати обклеїти стіни шпалерами з темним крупним малюнком. Якщо ви зважилися на такий експеримент, то краще буде поєднувати один і той же суміжний принт для стін, меблів і текстилю. Що стосується вибору кольору, то використовувати схожі відтінки в оформленні кімнати.

Більше одного орнаменту в інтер’єрі

Оригінально використання декількох орнаментів в оформленні стін. Рекомендується вибирати пастельні, природні, ненав’язливі і поєднуючі між собою відтінки. Шпалери не повинні бути занадто складними і кольоровими, гармонійніше виглядатимуть різні принти з єдиним базовим фоном. Ну і, звичайно, меблі і предмети декору в кімнаті з такими складними стінами не повинні мати яскравих, великих і кричущих деталей.

Якщо вам необхідно замовити шпалери в Києві, але у вас зовсім немає часу бігати по магазинах, то ви звернулися за потрібною адресою! Інтернет-магазин шпалер http://yusi.com.ua готовий запропонувати вам якісну продукцію у великому асортименті. Зручний каталог з рубрикаторами, з фільтрами і підказками дозволить вам дуже швидко знайти саме те, що потрібно.

Всі товари, представлені в каталозі, відрізняються високою якістю, цікавим дизайном і приємною ціною, яка вас неодмінно здивує! Безліч колекцій від найрізноманітніших виробників представлено в інтернет-магазині шпалер Yusi. Саме тут ви знайдете товари від топових брендів і від менш відомих, від виробників з України та від дилерів і Європи, США та інших країн. В компанії постійно працюють над розширенням каталогу, щоб задовольняти потреби якомога більшої кількості клієнтів. Адже гарний інтер’єр вашого будинку - основне завдання!