Навіщо дитині піжама і як її правильно вибрати

Дитяча піжама дуже важлива, тому що велике значення для зростаючого організму має солодкий і міцний сон. Якщо підібрати дитячу піжаму неправильно (недостатньо уваги приділити матеріалу, фасону, фурнітурі та іншим параметрам), малюк почне відчувати дискомфорт під час сну або навіть отримає роздратування від грубої тканини.

Дитяча піжама відноситься до домашнього одягу, але це не привід ставитися до її вибору легковажно. Не варто економити на піжамі: врешті-решт, уві сні ми проводимо половину свого життя, і ця половина теж повинна проходити в комфорті. Особливо якщо справа стосується піжам для найменших.

Розмір дитячої піжами завжди підбирайте злегка «на виріст», трохи більше реального розміру дитини: таким чином Ви вбережете її від натертості і зробите більш комфортним сон. Якщо малюк все ще носить підгузки, штанці підбирайте уважно - вони повинні вмістити дитину, «памперс» і залишити ще трохи вільного місця для «маневрів».

Матеріал обов’язково повинен бути м’яким і гіпоалергенним, натуральним і якісним, тому що він безпосередньо контактує зі шкірою дитини. Саме такі піжами пропонує інтернет-магазин https://detskie-pizhamy.com.ua. Ідеальною тканиною стануть бавовна і сатин, а також фліс і фланель, якщо за вікном стоять зимові морози. Краще відразу відмовитися від синтетики: вона не «дихає» і стимулює вироблення поту, що може в кінцевому підсумку призвести до безсоння, дерматиту і респіраторних захворювань. Також варто утриматися від дитячих піжам з шовку - краще придбайте шовкову білизну для себе.

Обмежувати себе в малюнках на дитячих піжамах не варто: для крихти підберіть спальний одяг пастельних тонів, а дорослішій дитині дозвольте вибрати малюнок самостійно. Персонажі улюблених мультфільмів, квіточки або літачки, звірятка або супергерої - дитині буде приємно спати в одязі, який їй подобається!

Фасони дитячих піжам повинні відрізнятися в залежності від пори року - відразу придбайте кілька комплектів для літа і для зими. Уважно прослідкуйте, щоб шви на піжамі були якісно оброблені, щоб жоден елемент сорочки або штанців не залишав на шкірі малюка відмітин. Якщо з ранку Ви помітили хоч одну смужку від «протиснутої» шкіри - значить, ця піжама дитині не підходить. Виберіть іншу, без гумок і з більш якісними швами.

Фахівці не рекомендують купувати піжами з фурнітурою у вигляді вшитих блискавок. А ось оброблені гудзики, кнопочки і мотузочки підійдуть, тільки прослідкуйте, щоб металеві елементи дитячої піжами не окислювалися від контакту з водою і не іржавіли.

Трохи моди

Останній «писк» зарубіжної моди - виконані в одному стилі піжами для всієї родини. Величезною популярністю користуються дитячі піжами, розбиті за статевою ознакою: якщо фасон у них дуже схожий і матеріали абсолютно однакові, то дівчаткам явно більше сподобається піжаму з Рапунцель, а хлопчику - з відомим супергероєм.

У передріздвяні дні діти люблять носити святкові флісові піжами зі сніжинками, оленями і ялинками. І це буде якраз до речі: якщо влітку ще можна дозволити дитині спати без піжами, то взимку ця річ повинна з’явитися в гардеробі кожного малюка.