Основні причини появи тріщин на склі автомобіля

У Вашому автомобільному житті все спокійно, жодних предметів в скло не потрапляли, і раптом біда - тріщина! Звідки беруться тріщини на лобовому склі і що робити, щоб їх не було?

Якщо ви вирішили заощадити і впевнені в своїх силах, можна поремонтувати самостійно. У продажу є спеціальні набори з інструкцією. Але варто врахувати, що ремонт часто є складний і помилки призведуть до необхідності повної заміни скла. Щоб цього не сталося, довірте вирішення проблеми досвідченим фахівцям, зокрема на сайті https://avtoliga.com.ua/ru/uslugi/remont_stekla.htm ви зможете звязатися з спеціалістами компанії Avtoliga.

Основні причини тріщин на лобовому склі

1. Перепад температури. Типова ситуація: направили струмінь холодного повітря на нагріте лобове скло. Або навпаки, взимку на максимум включили обігрів. Також тріщини можуть з’являтися в зоні підігріву склоочисників через конструктивні особливості автомобіля. Нерідкі випадки, коли подібні пошкодження усуваються по гарантії.

2. Низька якість скла. Якщо ви вже змінювали скло - проблема може бути в його низькій якість. Дешеві скла (за ціною в 2 рази нижче середньої) часто виготовляються з порушенням технології і не здатні витримувати навантаження (перепади температур, тряску і поштовхи на нерівностях дороги). З проблемою неякісного скла можуть стикатися власники машин, куплених не новими. Можливо, попередній господар автомобіля міняв скло і заощадив на ньому.

3. Деформація кузова. Однією з причин тріщин на склі є деформація кузова. Це типово для автомобілів, у яких була порушена геометрія кузова і він виправлявся. Не виключено, що повністю до початкового стану кузов відновити не вдалося, і неправильний розподіл навантаження призводить до руйнування лобового скла. Геометрія кузова також може порушуватися при систематичній парковці автомобіля з заїздом на бордюр: спочатку з’являються мікротріщини, які в якийсь момент можуть перерости в більш великі тріщини. В цьому випадку деформація відбувається не одномоментно, а накопичується поступово.

4. Непомічений скол. Малоймовірна, але теоретично можлива причина: на склі був маленький скол, який Ви не помітили, і від цього відколу пішла тріщина.

Як уникнути появи тріщин на склі?

- Бережіть лобове скло від різких перепадів температур: плавно регулюйте потужність обігріву, не спрямовуйте потік холодного повітря з кондиціонера на гаряче скло.

- При необхідності заміни вибирайте якісне скло. Не варто вибирати товар за неправдоподібно низькою ціною.

- Якщо щось потрапило в скло, дуже уважно огляньте його - можливо, є ледь помітний скол, який в перспективі може утворити тріщину. Такий скол краще зафіксувати герметиком, щоб він не розростався.

- Якщо тріщина все-таки з’явилася, при малих розмірах її можна заповнити герметиком - так вона стане менш помітною, а скло ще послужить. Якщо ж тріщина велика, є два варіанти - залишити як є або замінити скло.