Ефективні методи просування сайту

В епоху інформаційних технологій розкручений і якісний сайт - це запорука успіху бізнесу в цілому. Усвідомлюючи це, більшість компаній з ентузіазмом приступає до вдосконалення своїх онлайн-майданчиків. Однак найчастіше процес виявляється не таким простим, як бачилося на початкових етапах. І це підтверджує сувора статистика: лише одиниці сайтів можна назвати успішними.

З’ясовується, що красивої верстки, цікавого контенту і реклами на майданчиках-партнерах недостатньо. Але що ж тоді є достатньою умовою досягнення бажаного результату?

Як стверджують досвідчені фахівці, закон в цій області не писаний. Процес просування онлайн-ресурсу скидається на мистецтво, і кожен майстер має свої секрети і інструменти просування.

Основні принципи розкрутки сайту і план робіт

Розкрутка, або просування сайту, - це ряд заходів, спрямованих на збільшення відвідуваності ресурсу цільовими користувачами, а також на підвищення рейтингів онлайн-майданчика у пошукових машин. І тут мова йде не тільки про механічний налагоджений процес і застосування переліку конкретних методів і правил, а про повноцінний творчий процес.

Інтернет-маркетологів часто порівнюють з «вільними художниками», адже не дивлячись на те, що в цій області існує певний набір методів і закономірностей, багато в чому успіх кампанії по просуванню залежить від здібностей фахівця, його професійного «чуття» і таланту. Причому єдиного рішення в області інтернет-маркетингу в принципі не може бути.

Процес розкрутки сайту - рівняння з величезною кількістю змінних. Кожен сайт - це нові стратегія і інструменти. Перелік робіт з популяризації сайту великий: сюди входить як внутрішня оптимізація (складання семантичного ядра, дизайн, бажано адаптивний і т.д.), так і «зовнішня» розкрутка (обмін посиланнями, контекстна реклама, настройка сервісів пошукових систем і т.д. ).

Щоб самостійно організувати весь процес, потрібно знати тонкощі безлічі механізмів - правила програмування, верстки, формування контенту, розміщення і подачі інформації, SEO-просування, проведення PR-кампаній. Саме тому власники сайтів рідко покладають цей процес на свої плечі, вважаючи за краще довіритися професіоналам. Якщо вдалося знайти талановитого фахівця, а такі працюють на сервісі раскрутка-сайтов.com, то всі витрати будуть заповнені з лишком. Адже успіх вашого сайту - це одна з головних складових успіху бізнесу в цілому!

Методи просування сайту

Якими ж методами користуються професіонали для успішного просування сайту в мережі? Їх досить багато, але вкрай затребувані з них лише деякі. Причому при виборі інструментів розкрутки слід пам’ятати, що тут не працює принцип «чим більше, тим краще». Деякі методи просто несумісні, тоді як інші - показують відмінний результат «груповий» роботи. Вибір грамотної стратегії рекламної кампанії - вже половина успіху. Отже, розглянемо найбільш затребувані методи розкрутки сайту:

1. Пошуковий маркетинг (SEM). Search engine marketing (SEM) включає в себе ряд заходів, що проводяться для залучення цільових відвідувачів на сайт. Зазвичай включає два ключових напрямки:

- Розкрутка сайтів в пошукових системах (SEO). Покликана зробити сайт більш релевантним, тобто відповідним цільовим запитам і вимогам до оформлення і наповнення сайту, які пред’являють пошукові машини. В SEO входить як зовнішня, так і внутрішня оптимізація сайту - від опрацювання контенту на предмет ключових слів і внутрішньої перелинковки сторінок до налагодження системи обміну посиланнями.

- Розміщення матеріалів на сторонніх ресурсах. Безкоштовне або платне розміщення короткої інформаційної або інформаційно-рекламної статті з посиланням на ресурс. Зазвичай публікуються на великих порталах, присвячених тій же тематиці, що і сайт-рекламодавець. За останніми спостереженнями фахівців SEO - ефективний метод залучення трафіку.

2. Розкрутка сайтів в соцмережах (SMM / SMO). Молодий, але досить популярний напрям. SMO дозволяє популяризувати сайт в соціальних мережах за допомогою посилань на ресурс в спільнотах і від конкретних користувачів, веденням паблік або групи в соцсесті, за рахунок «установки» різних віджетів для комунікації з відвідувачем. Сюди ж входить і розкрутка сайтів за допомогою блогів.

В даному випадку працюють принципи PR - топові блогери діляться посиланням на сайт або описом послуг компанії в своїх постах, ніж залучають аудиторію. Одним з варіантів методу є створення блогів-сателітів, що посилаються на ресурс. Однак такий «чорний PR» в кінцевому підсумку може негативно позначитися на релевантності сайту.