Промисловий канальний вентилятор: особливості застосування

Підтримка постійного припливу свіжого повітря важко переоцінити, якщо говорити про здоров'я співробітників і функціонуванні техніки, задіяної в переважній більшості виробничих процесів. Потужне промислове обладнання, як правило, генерує велику кількість тепла, і канальні вентилятори прекрасно справляються з проблемою його видалення з приміщень для підтримки комфортних умов роботи.

Вентилятори канальні промислові поміщаються в гирлі каналу, який має власний вентиляційний отвір, що відкривається в приміщення. Найчастіше кілька таких пристроїв розміщено з різними інтервалами в тілі довгого трубопроводу. Така установка характерна для місць, де повітря повинне приводитися в рух за допомогою дуже довгого горизонтального повітроводу або через вигини і звуження каналу. До речі, по посиланню промышленные вентиляторы Киев ви зможете вигідно придбати дане обладнання.

Канальний вентилятор: конструкція і безпечне використання

Типове побутове і промислове використання канальних вентиляторів включає в себе загальне вентилювання великих будівель і приміщень, закритих гаражів, лабораторій, фарбувальних або сушильних камер та інших місць, де повітря проходить через канали повітропроводів при помірному статичному тиску.

Корпуси промислового канального вентилятора виконуються зі сталі, високоміцного пластика або їх комбінації. По конструкції корпусу бувають круглі, квадратні і прямокутні вентилятори, а за принципом дії - осьові, діагональні і радіальні канальні вентилятори; з вигнутими або нахиленими лопатами; з одно- і двостороннім всмоктуванням.

Круглі канальні вентилятори прекрасно вписуються в інтер’єр, не мають виступаючих частин і, як правило, захищені гратами. Вони відрізняються найнижчим опором і тому більш високою ефективністю.

Квадратні канальні вентилятори - ідеальний вибір для очищення повітря там, де простір є провідним фактором: деякі моделі завдяки компактному корпусу зі знімними дверцями можуть встановлюватися в будь-якому положенні.

Нарешті, багатофункціональні канальні вентилятори знаходять собі безліч побутових застосувань. У житлових приміщеннях це загальний перенос теплого або охолодженого повітря, вентиляція приміщень з басейнами або звичайні кухонні витяжки. Власники комерційних приміщень обладнують подібними пристроями роздягальні, конференц - зали, бари і ресторани, кафе, офіси, зали очікувань, майстерні, зони для куріння і так далі.

Як правильно вибрати промисловий канальний вентилятор?

10 критеріїв, які необхідно враховувати при виборі промислового канального вентилятора:

- обсяг повітря - фактично це швидкість того повітряного потоку, що вам потрібно. Як правило, вимірюється в кубічних футів за хвилину (CFM) або кубічних метрах на годину (куб.м / год);

- тиск повітря - необхідно для того, щоб подолати будь-який опір потоку і ефективно працювати, зазвичай вимірюється в паскалях (Па);

- чистота повітряних мас - чи буде повітря, що проходить через вентилятор, містити пилюку, будь-які агресивні або вибухонебезпечні тверді речовини або гази? Зміст твердих частинок для канальних вентиляторів не повинен перевищувати 100 мг / куб.м;

- напрямок повітря - вибір залежить від того, чи хочете ви отримати або подати повітря, як і від того, чи повинно воно переміщатися по прямій лінії (канальні вентилятори можуть бути використані в складі системи витяжної або припливної вентиляції в залежності від необхідності);

- експозиція - чи буде вентилятор частиною обладнання або зовнішнім пристроєм по відношенню до нього? В якому місці планується його розміщення - в закритому приміщенні чи на відкритому повітрі? Чи буде система вентилятора зазнавати будь-яких впливів води (це може бути не обов’язково дощ, але і роса, дрібнодисперсна водяна пилюка, тощо) або інші атмосферні явища? Навіть перебування під прямими сонячними променями повинно бути розглянуто окремо;

- контроль енергії - чи існують які-небудь обмеження на кількість енергії, яку вентилятор може використовувати? Чи буде система перебувати в експлуатації протягом тривалого періоду часу? Чи потрібна вам можливість контролювати швидкість обертання вентилятора?