Електро чи індукція: яку варильну панель вибрати

Відмова від застосування газу в кухнях все частіше можна зустріти навіть в будинках, де газифікація ніколи не була проблемою - таке рішення приймається аж ніяк не з міркувань пошуку найбільш легкого шляху.

Користуватися електрикою для приготування їжі можна ще й заради безпеки, адже відсутність відкритого вогню в рази зменшує ймовірність виникнення неприємних інцидентів, та й навіть найсильніший протяг не стане причиною загазованості приміщення кухні, якщо самого газу в ній не застосовувати. Крім цього, сучасні варильні поверхні, що живляться від побутової електромережі, відрізняються особливо привабливим зовнішнім виглядом, ідеально вписується в нові кухонні інтер’єри.

І якщо з вибором джерела енергії для готування особливих питань не виникає, то визначитися з відповідним типом роботи варочної панелі буває трохи складніше, адже основні два їх варіанти у багатьох своїх визначеннях, і навіть в застосовуваному посуді, кардинально відрізняються, вимагаючи детального вивчення питання перед прийняттям остаточного рішення. Щоб полегшити вам цю задачу, ми спробуємо описати основні переваги та окремі недоліки цих варіантів, залишивши остаточний вибір на ваш особистий розсуд.

І якщо вже визначилися з типом, майте на увазі - якісні і по доступній вартості варочні поверхні, широкий вибір в Харкові представлено в інтернет-магазині zenon.com.ua.

Переваги та недоліки індукційних моделей 

Найбільш сучасний варіант для кухні, що відрізняється максимальною безпекою та використовуваний в найбільш просунутих кухонних інтер’єрах, має ряд серйозних переваг перед іншими моделями, які можна для зручності виділити в невеликий список:

- Відсутність власного нагріву. Сама по собі, індукційна поверхня не гріється, працюючи з їжею за допомогою вихрових струмів, що нагрівають тільки встановлену на неї посуд.

- Дуже швидкий, в порівнянні з класичними моделями, нагрівання посуду до потрібних температур з порівняно невеликими втратами електроенергії.

- Високий рівень автоматизації, що включає і вимикає поверхню в залежності від наявності на ній посуду.

- Функція прискореного нагріву, що позначається зазвичай як «Booster», добре підходить, наприклад, для швидкого нагріву чайника.

При цьому, індукційні панелі володіють і парою недоліків, що заважають їм перетворитися в абсолютно ідеальний варіант. Перший недолік ви зможете відчути ще при покупці, адже їм виявиться більша, ніж у електричних варіантів, ціна. Другим недоліком, часто що виявляється вже після того, як нова панель успішно встановлена ​​на кухні, виявляється велика вибірковість в посуді.

Переваги і недоліки електричних панелей 

Класичні системи нагріву, що застосовуються в звичайних електричних варильних панелях, відрізняються, як мінімум, зрозумілістю і доступністю принципу своєї роботи, заснованого на виробленні безпосередній теплової енергії нагрівальними елементами, захованими під склокерамічною панеллю. Такий варіант також має деякі приємні переваги:

- Ціна. У моделей з класичним методом нагріву вартість помітно нижчи при такому ж привабливому зовнішньому вигляді і схожому рівні безпеки.

- Наявність розширених зон нагріву, що дозволяють забезпечити максимально рівномірний нагрів великої посуду, наче надто широких сковорідок.

- Відносна невибагливість до посуду для приготування. 

Звичайно ж, згадавши переваги, не можна забувати і про недоліки таких варильних панелей, серед яких можна виділити, наприклад, більш тривалий час нагрівання, обумовлене необхідністю поетапного нагрівання панелі зі склокераміки і самого посуду. Природно, після виключення склокераміка миттєво не охолоне, через що з’являється неприємна можливість обпектися по необережності, з чим виробники намагаються боротися за допомогою різної індикації. Також така варильна поверхня буде більш вимогливою до підтримки чистоти, адже будь-яка залишилася кухонні бруд може починати пригорати, погіршуючи зовнішній вигляд.