Linde випустила перший у світі навантажувач з водневим паливним елементом

Компанія Linde Material Handling почала випуск навантажувачів серії Roadster, оснащених в якості джерела електроенергії водневим паливним елементом. Як заявив представник виробника, компанія додає одну з найбільш багатообіцяючих енергетичних систем до вже наявних рішень.

Варто зазначити що йдеться мова про пробну обмежену партію, так як тестування машини продовжується, а тим часом вилочні погрузчики toyota, які вже на протязі багатьох років зарекомендували себе як надійна функціональна техніка можна вигідно замовити в компанії CTS. 

«Наші клієнти шукають економічні енергетичні рішення, і все частіше викиди CO2 відіграють вирішальну роль в цьому контексті. Наші консультанти з продажу можуть запропонувати їм широкий діапазон можливих енергетичних рішень, від електроприводів з свинцево-кислотними або літій-іонними акумуляторами до транспортних засобів, що працюють на водневих паливних елементах. Також в нашому асортименті є техніка з двигунами внутрішнього згоряння, що використовують дизельне паливо, скраплений або стиснений природний газ. Краще рішення завжди залежить від місцевих умов», - розповідає міжнародний менеджер по продукції в області енергетичних рішень Linde Material Handling Маркус Вайнбергер

Більше двох десятиліть Linde Material Handling займається розробкою серійних промислових вантажівок з водневими паливними елементами і ось прийшла черга навантажувача.

«У 1997 році ми зосередилися на цій багатообіцяючій технології, і виробництво перших вантажівок почалося в 2010 році. Сьогодні бренд Linde пропонує найбільшу на ринку промислову вантажівку з паливними елементами. Близько 80% наших моделей можуть бути замовлені з цим багатообіцяючим варіантом енергетичної установки. До них відносяться візки з піддонами, тягачі і ричтраки, а тепер і вилочні навантажувачі, в тому числі модель Roadster», - міжнародний менеджер по продукції в області енергетичних рішень Linde Material Handling Маркус Вайнбергер

Лінійка навантажувачів Linde Roadster була розроблена на основі серійних моделей E20 - E35 вантажопідйомністю від 2 до 3,5 тонн, а їх технічні та функціональні характеристики повністю співставні. За базу дана серія була обрана через деякі технічні особливості. Зокрема, моделі E20 - E35 відрізняються поліпшеним оглядом з кабіни, завдяки відсутності передніх опорних стійок, що істотно підвищує безпеку під час виконання всіх типів операцій.

Як заявили в компанії, серія електричних навантажувачів Linde Roadster E20 - E35, в першу чергу, призначена для логістичних центрів і промислових об’єктів з інтенсивним рухом і високим вантажообігом.

«Оскільки сильні сторони серійної серії починають проявлятися в приміщеннях, її комбінація з технологією паливних елементів здалася нам ідеальною. Адже енергосистема не генерує шкідливих викидів під час роботи. Виробництво енергії відбувається за допомогою хімічної реакції між киснем і воднем. Генерується таким чином електрику живить літій-іонну батарею, яка, в свою чергу, живить тяговий і підйомний двигуни. У той же час акумулятор служить проміжним сховищем для системи рекуперації і «резервом потужності» для періодів пікової інтенсивності робіт. Єдиними побічними продуктами під час процесу є тепло і чиста вода, яка відкачується при заправці воднем», - міжнародний менеджер по продукції в області енергетичних рішень Linde Material Handling Маркус Вайнбергер.

Використання водневих паливних елементів також має перевагу при заправці, весь процес займає всього 3 хвилини. Подібна оперативність забезпечує максимальну готовність техніки, особливо в умовах жорсткої багатозмінної роботи.