Microsoft запустила безкоштовні онлайн-курси по штучному інтелекту для бізнесу

Microsoft запустила безкоштовні онлайн-курси по штучному інтелекту для бізнесу AI Business School. Вони були розроблені спеціально для топ-менеджерів і керівників, які планують впроваджувати штучний інтелект (ШІ) в своїх компаніях.

Структура курсу містить 4 модулі. Перший присвячений стратегії, він потрібен для розуміння того, які саме аспекти будуть корисні для поліпшення бізнес-процесів компанії. Другий допоможе зрозуміти, які зміни в культурі компанії необхідні для успішного впровадження технології. Третій присвячений відповідальному використанню ШІ: тому, як мінімізувати ризики і дотримуватися етичних принципів. У четвертому модулі міститься огляд основних концепцій штучного інтелекту і технологій, що стоять за цим поняттям.

До речі, ефективні онлайн курси по менеджменту якості, міжнародної діяльності, повишення особистої продуктивності, ораторської майстерності і іншим перспективним напрямкам ви зможете знайти на сайті getcompetencies.com.

Навчання AI Business School від Microsoft розроблено спеціально для керівників з щільним робочим графіком. Тривалість лекцій та інших відео - 5-10 хвилин, в них є як короткі теоретичні викладки, так і реальні приклади з практики. Контент можна дивитися на ПК і мобільних платформах. На проходження всього курсу потрібно близько 15 годин. При цьому він організований так, щоб учасники могли вибрати найбільш актуальні для них заняття і, при бажанні, пройти тільки їх (наприклад, вибрати певну галузь або варіанти використання ШІ по бізнес-функціях).

Курс включає: 10 розборів кейсів; 5 академічних лекцій; 5 практичних посібників; 15 відео від топ-менеджерів про перспективи ШІ; 7 технічних бесід.

У курс включені кейси з досвідом керівників компаній з різних галузей, що успішно перетворили свій бізнес за допомогою ШІ, в тому числі, інсайти від топ-менеджерів Microsoft і представників бізнес-школи INSEAD, спільно з якою був запущений курс. У INSEAD є філії в Європі, Азії і на Близькому Сході. Щорічно вона випускає 1,3 тис. магістрів і аспірантів, а навчальну програму проходять 11 тис. управлінців.

AI Business School доповнює інші ініціативи Microsoft, включаючи орієнтовану на розробників Школу ШІ (AI School) і програму підготовки професіоналів в області ШІ (Microsoft Professional Program for Artificial Intelligence). Уроки бізнес-курсів Microsoft з навчання роботі з іноземними інвестиціями будуть постійно оновлюватися з урахуванням появи нових тем і питань, з якими стикаються керівники при впровадженні технології.

Раніше дослідники Microsoft виявили зв’язок між використанням штучного інтелекту і темпами зростання компанії. Керівники тих компаній, де виручка зростає більш, ніж на 10% в рік, впроваджують ШІ в два рази активніше, ніж їх колеги з менш продуктивних компаній.