Стартап StartRocket пропонує запускати рекламні лого на орбіту

Стартап StartRocket нещодавно запропонував громадськості і всім любителям сучасних космічних технологій вельми незвичайний і унікальний за своїм наповненням проект рекламних білбордів в зоряному небі.

Звучить це дійсно цікаво і в той же час незвично, потенційно розгортаючи перед компаніями і корпораціями нові горизонти маркетингу і рекламного мистецтва. Представники компанії заявляють, що вони сподіваються запустити перший проект до 2020 року, а вже в 2021 році перші комерційні замовлення на “космічну рекламу” будуть здійснюватися в рамках проекту.

Свою технологію новатори назвали «Orbital Display», в її основі лежить управління флотилією супутників формату CubeSats, які купчасто розмістяться на орбіті 400-500 км. Вони будуть пролітати над Землею на великій швидкості, залишаючись в полі зору всього кілька хвилин. Помітити супутники спостерігачі з землі зможуть за допомогою відбитого від корпусів сонячного світла, а їх взаємне розташування сформує візерунок у вигляді логотипу бренду або рекламного напису.

Уявляєте собі, ось тут перед вашими очима яскрава зовнішня реклама з пінопласта якогось відомого бренда, а згодом ви нею зможете милуватись, дивлячись на зоряне небо!

Але як би такий проект не звучав цікаво і багатообіцяюче, все-таки в його здійсненні є безліч найрізноманітніших проблем, починаючи від технічної реалізації супутників-передавачів і закінчуючи чинними основами міжнародного законодавства щодо світлового забруднення і щодо розгортання рекламних кампаній та акцій в сфері маркетингу.

Іншими словами, StartRocket може зіткнутися в більшій мірі саме з останнім сегментом проблем - так як такий концепт космічної реклами буде неминуче приводити до монополізації, проти чого активно бореться міжнародне право, особливо в сфері комерції та маркетингу. Поки що залишається чекати нових звісток і подробиць з технічних полів проекту - навіть в тому випадку, якщо ці космічні білборди не будуть запущені, проект все одно залишить свій слід.