Скляна перегородка в інтер’єрі: всі за і проти

Проекти квартир житлового фонду Радянського Союзу просто вражають своєю непродуманістю. У деяких випадках навіть виникають сумніви з приводу можливості використання в якості повноцінного житла. Але вихід можна знайти завжди. Причому квартиру для цього міняти не доведеться. Досить розумно підійти до питань перепланування. Як варіант, використовувати перегородки для зонування простору.

Дизайнери пропонують чимало способів розподілу житлової площі: від зведення бетонних стін до декорування текстилем. Але негласні рейтинги популярності очолюють перегородки зі скла. Це пов’язано з особливостями самого матеріалу, адже він міцний і довговічний, надійний і безпечний, простий в догляді, не має протипоказань до вологості і температури, легко прикрашається.

До слова, останнє є мало не вирішальним фактором на користь монтажу перегородки для зонування простору. Адже технології сучасної індустрії дозволяють встановлювати скло з кольоровим напиленням, в вітражній або піскоструминній техніці, з застосуванням алмазного гравірування. Більш стандартні варіанти - матові, дзеркальні, рифлені і тоновані поверхні, ширми з фотодруком або художнім розписом.

А на саті http://greenswift.com.ua ви зможете вигідно замовити такі конструкції. Також компанія «Green Swift» пропонує надійні, функціональні і вишукані цільноскляні і алюмінієві конструкції, скляні і вентильовані фасади.

Плюси використання скляних перегородок в інтер’єрі

1. Збереження відкритого простору. Скляні перегородки не позбавляють приміщення повітря і об’єму, але при цьому створюють ілюзію повноцінного зонування. А установка розсувних перегородок дає можливість трансформувати приміщення в залежності від ситуації, що особливо важливо для невеликого простору.

2. Природна інсоляція. Основний плюс скла - можливість проникнення світла. Тому скляні перегородки в приміщенні з одним вікном - це ще і спосіб додати природне світло в темну частину кімнати.

3. Контроль запахів. Скляні перегородки здатні затримувати запахи і вологу, що особливо актуально при зонуванні склом кухні і вітальні або спальні та ванної.

4. Економія місця. Перегородки зі скла набагато тонші аналогів з інших матеріалів. Тому вони незамінні, якщо потрібно заощадити місце.

5. Стилістична універсальність. Скло виглядає легко, сучасно і доречно в будь-якому интерьерном стилі. Різниця лише в подачі - використанні кольору, фактури, своєрідності конструкції.

6. Широкі можливості для декорування. У скла безмежні можливості для декорування. Воно може бути будь-якого кольору, ступеня прозорості, глянсовості і матовості, гладкості або шорсткості. На нього можна нанести будь-яке зображення, обіграти підсвічуванням. Все залежить від виконуваної функції і стилю інтер’єру.

7. Екологічність. Скло екологічне. Це один з найбезпечніших для будинку матеріалів.

Застереження щодо використання скляних перегородок в інтер’єрі

1. Крихкість. Хоча сучасне скло, що пройшло термічну обробку, і набуває особливої ​​міцності - стає в 5-7 разів міцніше звичайних, і кришиться на негострі осколки, скло все ж можна розбити.

2. Особливий догляд. Скло вимагає певних зусиль в догляді - його треба регулярно мити, тому що на ньому неминуче буде накопичуватися пил і з’являтися відбитки пальців. Неохайний вигляд перекреслить всі плюси вдалого дизайн-рішення.

4. Несумісні з акустичними системами. Скляні перегородки не підходять для приміщень з системою акустики, так як скло відбиває звук і є нестабільним через тремтіння. Це зведе нанівець ефект від використання спеціального обладнання.