Поради та рекомендації щодо вибору будинку для людей похилого віку

Вирішивши перевезти свого дідуся або бабусю, маму чи тата в будинок для людей похилого віку, ретельно поставтеся до вибору подібного закладу. Ви не зможете постійно контактувати з родичем, у вас не вистачить часу на регулярне відвідування. По суті, ви покладаєте догляд за спорідненою душею людям, які вам абсолютно незнайомі. Саме тому варто скористатися кількома порадами щодо вибору будинку для людей похилого віку.

На жаль, активні люди похилого віку, які в змозі самостійно доглядати за собою, сидіти з онуками і навіть готувати їжу на всю сім’ю - рідкість. Більшість бабусь і дідусів до приходу старості страждають різними хворобами, а деякі і зовсім стають повністю безпорадними. Саме тому необхідно вибирати будинок престарілих, в якому буде забезпечено повноцінний і ретельний догляд за людьми похилого віку.

Найкраще ж відправляти свого родича не в державний, а в приватний, з хорошою репутацією заклад, такий як харківський будинок пристарілих пансіонатного типу «Домашний Очаг», що по праву рахується одним з кращих будинків для літніх людей на території України. Цей заклад гарантовано забезпечує кожному постояльцю:

- збалансоване чотириразове харчування;

- комфортабельні умови проживання;

- цілодобовий турботливий догляд без перерв на вихідні і свята;

- регулярний огляд дільничним терапевтом;

- сучасні ефективні реабілітаційні заходи для людей після інфаркту і інсульту

- гігієнічний і косметичний догляд;

- різноманітне і цікаве дозвілля.

Більш детально про умови проживання в будинку пристарілих «Домашний Очаг» можна дізнатися на сайті https://victoriamed.com.ua/

Вибираючи будинок престарілих для літньої людини, уважно вивчіть умови проживання в ньому. Обов’язковою умовою є пристосованість закладу до проживання людей похилого віку-інвалідів. Конструкція вхідних і внутрішніх сходів повинна бути пологою і зручною для підйому (наявність гвинтових сходів повністю виключено). В санвузлах в обов’язковому порядку мають бути присутніми спеціальні поручні і кабіни для прийняття душу. Оптимально, якщо санвузол буде перебувати на невеликій відстані від кімнати, в якій буде проживати ваш родич. Хороший приватний пансіонат обов’язково обладнаний медичними ліжками, які найбільш зручні і комфортні для людей похилого віку з обмеженими можливостями.

Кожен співробітник будинку престарілих зобов’язаний мати досвід не тільки в догляді, але і в спілкуванні з людьми похилого віку (особливо хворими). В ідеалі один медичний працівник повинен обслуговувати не більше чотирьох людей похилого віку. Всі співробітники зобов’язані мати профільну освіту і високу кваліфікацію.

В обов’язковому порядку ознайомтеся з переліком медичних послуг, що надаються в пансіонаті. З’ясуйте, який лікар буде спостерігати за вашим родичем, які процедури він буде призначати, які методи використовувати, наскільки часто медик буде відвідувати літню людину.

Обов’язково загляньте в їдальню в той момент, коли люди похилого віку приступлять до прийому їжі. Так, ви зможете з’ясувати основне меню пансіонату, оцінити якість обслуговування їдальні. При цьому в приватних будинках престарілих кожному старенькому меню підбирається індивідуально, на основі його побажань і призначень дієтолога.

Гарна установа повинна знаходитися в екологічно чистому районі, поруч з якою протікає річка, розташована лісова зона. Поблизу ні в якому разі не повинно розташовуватися ніяких підприємств промисловості.

Крім того, приватні пансіонати, як правило, знаходяться недалеко від великих населених пунктів, щоб родичі літніх змогли швидко і безперешкодно дістатися до них в будь-який час. На території повинні розташовуватися лавки, альтанки, кілька спеціальних навісів від дощу.