Великий куш: найбільші лотерейні виграші в історії

24 серпня цього року американець зірвав джекпот і виграв $ 758,7 млн ​​- найбільший приз, що коли-небудь припав на один лотерейний квиток. Найбільші виграші, виплачені учасникам лотерей - у нашому огляді.

Найбільший джек-пот в історії

У січні 2016 року в американській лотереї Powerball був розіграний найбільший джекпот в історії на суму понад $ 1,5 млрд. Вгадати виграшну комбінацію вдалося власникам трьох квитків, кожен з яких вирішив отримати приз відразу, а не протягом 30 років. З цієї причини сума виплати склала $ 327,8 млн кожному. Ця лотерея викликала серйозний ажіотаж в країні - організатори очікували, що прибуток від продажу квитків досягне $ 1,3 млн в хвилину в вечірні години пік.

До речі, по посиланню мировые лотереи представлені кращі лотерейні проекти, а також корисні поради, які допоможуть вам спіймати свою удачу!

Найбільший виграш на один квиток до сьогоднішнього дня

У липні 2016 року учасники програми ще однієї популярної американської лотереї Mega millions змогли зірвати джекпот на суму в $ 536 млн. Переможці, які купили квиток в штаті Індіана, вважали за краще не розкривати особистості, щоб не наражати на небезпеку своїх дітей. Вони також вважали за краще отримати свій виграш одним платежем - він склав близько $ 378 млн.

Найбільший виграш в Powerball до сьогоднішнього дня

До сьогоднішнього дня найбільший виграш в Powerball на один квиток відбувся в 2013 році. Тоді в тій же лотереї було розіграно $ 590,5 млн, а володаркою щасливого квитка стала 84-річна американка з Флориди. Переможниця воліла отримати виграш однієї виплатою, її розмір склав $ 370,8 млн.

Джек-пот в $ 487 млн

Володарем ще одного великого виграшу в Powerball в липні 2016 року стала сімейна пара з Нью-Гемпшира. Джекпот лотереї становив $ 487 млн. Переможці теж вирішили отримати виграш однієї виплатою в $ 341,7 млн. Частина цієї суми вони відразу ж витратили на благодійність.

Справжній шок

За два місяці до цього в Powerball був розіграний джекпот в $ 429,6 млн. Володарками виграшу стали 70-річна мешканка Нью-Джерсі і сім її дочок, одна з яких назвала те, що трапилося «втручанням бога» і «справжнім шоком». За її словами, родина вирішила насамперед оплатити іпотеку і кредити на освіту. Вони також вирішили не розтягувати виплати на 30 років, тому отримали $ 284 млн.

Європейський рекорд

У найбільш популярній в Європі лотереї EuroMillions суми виграшів також величезні. Найбільший джекпот тут становить € 190 млн, і з моменту заснування лотереї в 2004 році його виграли двічі. У 2012 році володарями цієї суми стали Адріан і Джилліан Бейфорд з Великобританії, а в 2014 році виграшну комбінацію вгадав житель Португалії.