Ідеї ландшафтного дизайну: шахова галявина

Шахи - благородна і актуальна в усі часи настільна гра, яка, напевно, є в кожній родині. А ось шаховим газоном похвалитися може далеко не кожен. Як же зробити свою заміську ділянку ефектною і оригінальною

Дизайнери дуже люблять використовувати шахову дошку з великими різьбленими фігурами в якості прикраси ландшафтів. В цьому немає нічого дивного, оскільки така прикраса, по-перше, здатна повністю перетворити будь-який міні-пейзаж, по-друге, стає прекрасним об’єктом для інтелектуальних ігор на свіжому повітрі.

Що стосується матеріалів виконання клітин на шахівниці і фігур на ній, то тут, повірте, варіантів безліч. Наприклад, найпростіший варіант - чергування зеленої газонної трави і залитих звичайним бетоном квадратів на вже готовому газоні. Підстригати траву на такому газоні буде трохи складніше, але зате не звернути увагу на шаховий візерунок неможливо!

Ігрову дошку можна зробити зі штучного газону двох відтінків. Синтетичні квадрати дуже легко укладати, доглядати за ними ще легше, крім того, зелена шахова галявина буде «працювати» в будь-який час року.

Любителі незвичайних, екзотичних ландшафтних виробів можуть використовувати для створення шахової дошки м’який мох і керамічну плитку, бетон і ароматний чебрець, газонну траву і різні види посипок (галька, пісок, гранітна крихта і т.д.). А для більшого ефекту деякі клітини на дошці можна прикрасити оригінальною мозаїкою, посадити по периметру яскраві квіти або навіть облаштувати невеликий декоративний фонтанчик.

А як же фігури? З чого роблять «ландшафтних» пішаків, коней, слонів, королів і королев? Все просто! Хочете, потрудіться над стрижкою садових кущових рослин, висаджених в горщики білого і чорного кольору. Хочете, виготовте дротяний каркас відповідної форми тієї чи іншої фігури, і обтягніть його стрічками штучного газону. Хочете, зверніться до класики - вирізані з дерева і покриті кольоровим лаком фігурки. Нарешті, можна придбати набір готових пластмасових садових шахів, які не бояться ні холоду ні спеки, ні дощу, ні сонця і можуть служити вам цілий рік.

Как объединить стремление оригинально украсить ландшафт приусадебного участка и организовать интересный досуг? Отличный вариант - гигантские садовые шахматы купить в интернет-магазине kacheli.com.ua.