83% користувачів вважають персоналізовану рекламу неетичною

Переважна більшість користувачів всесвітньої мережі вважає, що використання даних для персоналізації реклами неетично. Ще 76% вважають неетичним персоналізацію новинних стрічок - технології, яка використовується в Facebook, Instagram і Twitter.

Компанія RSA опитала 6 тис. дорослих користувачів в Європі і Америці, щоб оцінити, як змінюється ставлення до даних, конфіденційності та персоналізації. Співробітники опублікували частину результатів - наприклад, те, що «менше половини (48%) споживачів вважають, що існують етичні способи використання компаніями персональних даних».

«Складність звіту, звичайно, полягає в питанні: багато людей захищають свою конфіденційність і дані, але чому вони продовжують користуватися послугами сайтів і додатків, які саме це і роблять? З нашої точки зору, відповідь полягає в тому, що у них немає вибору», - відзначають в RSA. При цьому цифри в різних країнах відрізняються - в США 60% дорослого населення згодні з тим, що існують етичні способи використання компаніями їх особистої інформації. У Німеччині з цим погодилися тільки 43% опитаних. Інші європейські країни схожі на Німеччину: 48% у Великобританії і 45% у Франції.

У той час як персоналізована реклама використовує дані про користувачів для визначення того, яку рекламу показувати в додатку або на сайті, контекстна реклама використовує дані про контент, в якому вона розміщена, щоб зробити висновок про те, що аудиторії подобається і цікаво. Деякі галузеві експерти вважають, що персоналізована реклама насправді не є більш ефективною.

«Компанії повинні визнавати і захищати право споживачів на недоторканність приватного життя, з огляду на вплив нових технологій, - йдеться в доповіді. - Таким чином, вони можуть встановити більш глибокі зв’язки з клієнтами, щоб розвивати свій бізнес, вирішуючи при цьому проблеми захисту даних і конфіденційності».

Як же функціонує персоналізована реклама? Існує таке поняття, як “ретаргетінг”. Цим маркетинговим інструментом часто користуються онлайн-магазини для підвищення продажів в інтернеті. Якщо ви переглядали певні товари в якомусь інтернет-магазині, він може запам’ятати ці товари і передати інформацію про це рекламної системі (наприклад, Google Adwords). Гугл дізнається про вас на іншому сайті і показує той товар, яким ви недавно цікавилися.

Налаштування рекламних переваг відбувається в Вашому Google акаунті. Ви не зможете відключити рекламу повністю, але зате зможете налаштувати показ оголошень “під себе”, вибравши максимально корисні з них.

Компания “Цех-А” предлагает изготовление световых букв, которые считаются одной из самых эффективных реализаций наружной рекламы. Также здесь вы сможетет заказать другие современные визуальные рекламные носители, оригинальные бизнес сувениры, разработку дизайна интерьер, печать фотообоев.