Яким має бути сучасний спортивний одяг

Щоб отримувати максимальний ефект і задоволення від занять спортом необхідний належний спортивний одяг. Вимоги до спортивного одягу постійно змінюються, однак основні критерії його вибору залишаються постійними і незмінними.

Одяг для занять спортом повинен бути максимально зручним, не утрудняти рухів, зберігати форму і в той же час легко розтягуватися. Тільки тоді спортивний одяг можна назвати якісним, коли він відповідає всім необхідним вимогам для проведення тренувань. Саме такими вимогам у повній мірі відповідають жіночі і чоловічі спортивні костюми, брюки, куртки, толстовки від відомих європейських брендів, що пропонуються на сайті https://bogatir.com.ua/muzhchinam/sportivnaya-odezhda/ магазина Богатир

Вимоги до спортивного одягу

У кожному виді спорту є свої критерії підбору одягу для тренувань. Щоб не заплутатися у величезному асортименті і вибрати одяг правильно, необхідно враховувати кілька загальних порад при покупці.

Перш за все слід врахувати, що під час тренування одяг піддається значним навантаженням, тому, перш за все, слід вибирати міцні тканини і якісний крій і пошиття. Одяг для спорту повинен бути гігроскопічним, і тканина володіти відмінним поглинанням.

Крім того, спортивні майки, шорти, шкарпетки, топи, брюки не повинні утрудняти рухів і легко розтягуватися. Ну і нарешті, спортивний одяг повинен бути модним і красивим.

Тканини для спортивного одягу

Найбільш придатними і відповідаючими усім перерахованим вимогам тканинами для активних видів спорту є сучасні синтетичні тканини. Зазвичай використовується суміш волокон еластану, лайкри, бавовни, нейлону. Такі тканини не витягуються, дозволяють дихати тілу, зберігають структуру і колір, легкі, красиві, добре зберігають температуру, зносостійкі і приємні на дотик, вбирають піт, не накопичують запахи.

Кожна жінка, та й, зрештою, чоловік, хотіли б виглядати привабливо навіть на спортивному майданчику. Тому важливо звертати увагу на те, як змінюється колір при попаданні на неї вологи, адже під час занять відбувається активне потовиділення. Для цього достатньо намочити край виробу і подивитися, як інтенсивно тканина змінює колір, чи швидко вона сохне. Виробники посилюють вимоги до спортивного одягу, вони знаходяться в постійному пошуку нових варіантів комфортних тканин і фурнітури, розробляють поліпшені моделі.

Крій спортивного одягу

Ще одним показником якості спортивного одягу є шви. Вони повинні бути м’які, міцні, не врізатися і не натирати шкіру. Крій повинен бути зручним, вільним, рукава не стягувати, пояс не врізатися в талію, а штанини не заважати рухам. У спортивному одязі повинно бути зручно бігати, стрибати, робити розтяжки. Професійний спортивний одяг позбавлений ​​зав’язок, металевих і пластмасових деталей, вони заважають, створюють додаткову вагу і можуть стати причиною травми.

Виробники використовують міцні пластмасові блискавки, гумки, тканинні фіксуючы деталі. Крім того, спортивний одяг від відомих виробників має невелику вагу і не навантажує спину під час тренувань. І нарешті, одяг для спорту повинен бути екологічним, барвники якісними, лише тільки в цьому випадку він є безпечним для здоров’я.

Спортивний гардероб дуже різноманітний. Щоб досягати відмінних результатів і без перешкод займатися спортом, при покупці необхідно враховувати сучасні вимоги до спортивного одягу, тим більше що вибір її зараз величезний і різноманітний.