Переваги придбання онлайн квитків на поїзд

Сучасні технології значно полегшують життя людині і спрощують вирішення будь-яких проблем. Це стосується і покупок, які нині можна робити онлайн. Щоб придбати сьогодні проїзні документи, не потрібно витрачати час на поїздку на вокзал і вистоювати там виснажливі черги - досить скористатися призначеними для цього веб-сайтами.

У цьому матеріалі ви дізнаєтеся всі переваги онлайн-сервісів, за допомогою якого можна швидко придбати квитки і при цьому заощадити.

Що таке залізничний online-квиток, його різновиди

Онлайн-квиток - це документ, що дає власнику право на проїзд поїздом. Відрізняється цей аналог від традиційного тим, що бронюється і оплачується покупцем через спеціальний інтернет-ресурс РЖД БИЛЕТЫ, про який детальніше можна дізнатися по посиланню железнодорожные билеты. Після пошуку, підбору та внесення суми платежу зразок придбаного квитка доступний для перегляду за допомогою електронної пошти користувача і в розділі сайту «Особистий кабінет».

Придбати жд квитки онлайн можна в двох варіантах:

- електронному, який при посадці вимагає пред’явлення провіднику в роздрукованому вигляді, через демонстрацію на екрані смартфона або інших пристроїв;
- з відкладеним друком, як бланк з кодом, який вимагає обміну в жд-касі на паперовий документ за 30 хвилин до відправлення.
 
Переваги покупки квитків через онлайн-сервіс

Хоча ця послуга передбачає наявність націнки у вартості, вона несуттєва і стоїть зекономленого часу і нервів. До того ж їй притаманний ряд переваг:

- цілодобова доступність;
- відсутність необхідності виїзду до ж/д кас;
- наявність декількох способів внесення оплати;
- скорочення часу на проведення процесу покупки;
- відсутність ймовірності втрати і пошкодження документа;
- моментальна видача відомостей про вільні місця і ціни на них;
- наявність спеціалізованих пунктів на вокзалах для обміну бланка замовлення без черги. 

Ще один плюс online-покупки в тому, що скористатися цією послугою може кожен, завдяки зручній формі експрес-пошуку. А купити жд-квиток на сайті ржд.сайт - значить отримати додаткову можливість вибрати вагон, візуально ознайомитися з наявними місцями, вибравши найбільш відповідні вашим запитам.