Особливості ортопедичного взуття для дітей

Практично всім батькам властиво бажання бачити своїх малюків здоровими. Всі сподіваються, що діти будуть нормально рости, і зможуть з радістю пізнавати навколишній світ.

Запорукою здоров’я дитини є нормальне формування і розвиток стоп. Саме тому батькам важливо знати, яке значення має профілактична ортопедія і як підбирається ортопедическая обувь для детей. Це дозволить зрозуміти, чому важливо його застосовувати.

Щоб зрозуміти, які особливості має дитяче ортопедичне взуття, варто провести його дослідження. Досить буде простого візуального огляду. Відмінним варіантом для цього стануть босоніжки для малюків, які можна легко оглянути. Таке ортопедичне взуття попереджає появі проблем у малюків, і його носити в період перших кроків і до досягнення шестирічного віку.

Його застосування попередить появі таких неприємних проблем як клишоногість, плоскостопість і ряд інших відхилень. Дитяче взуття ортопедичне дасть можливість батькам уникнути значних витрат часу і коштів на лікування недуг, і дозволить малюкам нормально розвиватися.

З яких елементів повинно складатися дитяче ортопедичне взуття:

• спеціальної колодки (основи);

• укріпленого і злегка підвищеного задника, що забезпечує стабілізацію стопи;

• зручної застібки, за допомогою якої можна відрегулювати підйом ноги малюка;

• ортопедичної устілки, що володіє антибактеріальними властивостями, і пружного супинатора добре вираженої форми;

• спеціального каблука Томаса, який допомагає попередити появу клишоногості.

Яка думка лікарів ортопедів щодо каблука Томаса

На думку багатьох ортопедів, взуття ортопедичне для дітей повинне складатися зі спеціальної колодки, а також правильного пружного супінатора. В такому випадку не обов’язково застосовувати вироби, що мають каблук Томаса. Винятком є ​​випадки, коли у дитини почала розвиватися клишоногість.

Наш інтернет-магазин «Устілка» пропонує батькам придбати якісне взуття minimen. Кожен такий виріб має будову, якого вимагає ортопедія дитяча, і складається зі спеціальної колодки, посиленого трохи завищеного задника, правильного супінатора і дихаючої устілки, що має антибактеріальні властивості.

Що робити при виявленні у дитини клишоногості

Виявивши ознаки клишоногості у малюка, не варто затягувати з візитом до лікаря ортопеда. Якщо неприємні підозри підтвердяться, виходом стане ортопедичне взуття для дітей, що має каблук Томаса, завищений задник, який буде утримувати надійно стопу малюка, виключаючи її ковзання. Ігнорування виявленої проблеми стане причиною її посилення, що погано відбитися на здоров’ї дітей.

Який запас повинно мати дитяче взуття

За твердженням ортопедів, оптимальним для дитини буде літнє взуття, що має максимальний запас 1 см. Найкращим варіантом стануть вироби, запас яких становить від 0,5 см до 1 см. Вироби, призначені для носіння в холодну пору року, можуть бути з максимальним запасом 1,5 см, який не повинен перевищувати вказане значення. Найкраще підійде ортопедичне взуття для дітей, що має запас 1 см. У ньому стопам малюка буде тепло і зручно.

При виборі взуття з дуже великим запасом матимуть істотні відмінності повнота виробів і повнота ноги. Це не дасть можливості добре зафіксувати стопу малюка, що стане причиною її постійного зміщення і призведе до формування незграбно ходи, утрудненого бігу і ходьби, до можливих падінь. Супінатор в таких випадках буде не відповідати формі стопи, що може стати причиною її неправильного формування. Занадто великі вироби схильні до швидкого зносу, тому заощадити на них не вийде, але при цьому можна зашкодити нормальному розвитку дитини.

Відвідавши наш інтернет магазин дитячого взуття, ви обов’язково підберете підходящі для вашого малюка вироби. У нас якісне ортопедичне взуття пропонується у великій різноманітності. Ми готові допомогти вам підібрати найбільш підходящі моделі необхідного для вашого малюка розміру. Наші консультанти добре знають властивості кожного товару, тому порекомендують вам максимально підходящі варіанти.