Іспанці запропонували новий вид поховання - «реінкарнацію» в дерево

Світла пам'ять і жменька попелу в урні під каміном - все що залишається від дорогих людей після смерті. Альтернативний спосіб проявити повагу до покійним і увічнити їх пам'ять запропонувала компанія з Барселони Bios Urn.

- Коли хтось помирає, він вмирає фізично, але близькі пам’ятають про нього, - міркує співзасновник компанії Роджер Моліні. - Чому не спробувати відродити життя з попелу, подарувати близьким нове життя, втілене в живому деревці, яке стане прикрасою будинку або саду?

Для здійснення своєї ідеї розробники запропонували використовувати сучасні технології вирощування рослин в поєднанні зі своїми унікальними інженерними методами. Відразу уточнимо, що свою аналогічну розробку - біо урну (Bios Urn) того ж призначення, але з можливістю пересадки в лісовому масиві і іншої відкритої місцевості, компанія вже представляла в травні минулого року. У той же час протягом декількох тижнів в Каліфорнії представники компанії провели попереднє опитування багатьох людей різних поколінь серед яких були бажаючі придбати Bios Urn і зустрінуто практично повне розуміння і схвалення. Це стало ще одним підтвердженням того, що обрана концепція не суперечить етичним принципам більшості опитаних і пріоритетам самої команди Bios Urn.

Згідно з інформацією, представленою на офіційній сторінці проекту число комплектів Bios Urn, реалізованих компанією за рік перевищила 60 000. Можна сказати, що на Kickstarter творці Bios Urn вийшли вже маючи значний практичний досвід реалізації ідеї “рукотворної реінкарнації”. Новий проект, на цей раз реалізований в умовах домашньої оранжереї, як і однойменний “гаджет” - інкубатор, був названий Bios InСube.

«Bios InCube був розроблений для міських жителів з обмеженим доступом до природної землі, тих, хто шукає альтернативу традиційним способам поховань, а також для людей, що бажають осмислено з’єднатися зі своїми померлими близькими» - йдеться на сторінці проекту Kickstarter.

Інтелектуальне ядро, що забезпечує підтримку потрібних режимів при вирощуванні певного дерева в Bios InCube представлено схемою з датчиками рівня освітленості, електропровідності, температури і вологості грунту і навколишнього повітря. Дані, що збираються в реальному режимі часу передаються спеціальному додатку, встановленому на смартфоні. Таким чином, контролювати і, в разі необхідності, вносити спрямовані корективи в параметри режиму, використовуючи смартфон, можна в будь-який час.

Біорозкладана урна Bios Urn виготовлена ​​з паперу, целюлози і вуглецю є відносно невеликий циліндричний пакет з насінням і грунтової сумішшю. Розростаюча коренева система, розвинувшись з насіння поміщеного в урну, при розкладанні останньої згодом займає весь обсяг зовнішнього куба, а грунт змішується з шаром попелу, що виконує для майбутнього декоративного деревця роль живильного матеріалу.

Зовнішні стінки Bios InCube відокремлені від внутрішнього грунтового масиву другою стінкою. Таким чином, між двома цими стінками сформовано пустотілий простір, що заповнюються водою в об’ємі 11,4 л. Водяний насос, розташований в нижній частині і датчик вологості на електронній платі керування - у верхній в парі забезпечують дозовану подачу рідини, її розподіл і зволоження всього обсягу грунтової суміші.

Крім контролю вологості, підтримку оптимального режиму зростання забезпечує датчик електропровідності, який контролює рівень концентрації добрив. Для кожного деревця за допомогою додатка підбирається свій режим, відповідно до якого в реальному часі здійснюється моніторинг процесу зростання. У разі, якщо датчик вологості фіксує критичний рівень вологи спрацьовує водяний насос, що нагнітає воду всередину ємності через спеціальну систему. В середньому, за даними випробувань, повністю заповненого обсягу води виявляється досить для пророщування саджанця протягом 20 днів.

Втрата близької людини - велика трагедія, а гідно провести її в останню путь - наш обов’язок. На сайті https://www.pohoroni.com.ua/ ви дізнаєтесь про діяльність ритуальної служби “Фенікс”, яка турботливо візьме на себе всі організацііні моменти цього скорботного міроприємства.