Мода для повних: як правильно підібрати одяг?

У правильному підборі одягу по фігурі є безліч нюансів. Кожен раз нам здається, що зі сторінок журналів на нас дивляться ідеальні голлівудські красуні з параметрами 90-60-90. Але це зовсім не так! Ніхто не ідеальний - просто є жінки, які люблять своє тіло і уміють грамотно підбирати речі, з огляду на унікальні здібності своєї фігури.

Відчуйте себе в гармонії зі своїм тілом і запам’ятайте важливе правило: приховуючи недоліки фігури за допомогою одягу, не забувайте підкреслювати свої достоїнства. У виборі одягу для жінок з розміром від 46 і вище є декілька важливих нюансів, які потрібно враховувати під час кожного придбання нового гардероба.

Уроки малювання

Малюнок на одязі, який візуально зробить фігуру більш стрункішою і витягнутішою - це вертикальна смужка, діагональна клітка і будь-які витягнуті по вертикалі візерунки. Уникайте викривлених малюнків і горизонтальних смужок - вони тільки підкреслять повноту.

Без багатошаровості

Складносурядні сукні з драпіровками і оборками, а також асиметричні багатошарові спідниці - не ваше! Такі фасони зорово «ламають» фігуру, тому їх варто уникати. На противагу вибирайте щось елегантне і мінімалістічне: наприклад, сукню з чітко вираженою талією або приталену блузку з оборками на грудях або на манжетах.

Грамотна довжина

Як визначити довжину блузки, яка вам підійде? Знайдіть найширше місце на стегнах і відступіть від нього 5 см вгору і 5 см вниз - це дві найоптимальніші довжини для блузки або сорочки. Довжина спідниці залежить від висоти каблука взуття. Ідеальний варіант для жінок з повними стегнами це спідниця на 5 см нижче коліна плюс взуття на підборах 7-9 см.

Взуття

Не соромтеся вибирати яскраве взуття, яка буде привертати до себе увагу. Намагайтеся рідше носити взуття без каблука - звичайно, в літню спеку не обійтися без босоніжок на плоскій підошві, але балетки цілком можна замінити на туфлі-човники на скромних п’ятисантиметрових підборах. Не носіть взуття з квадратним або круглим носом - він візуально укорочує ноги, тоді як невеликий гострий ніс, навпаки, подовжує.

Важливі деталі

Виключіть зі свого гардероба широкі пояси, колготки в сіточку, широкі браслети, громіздкі намиста і великі дамські сумки. Зверніть увагу на кольори одягу: білий, рожевий, бежевий кольори повнять, а синій, коричневий, червоний і чорний - навпаки, роблять стрункішими.