Як використовувати дзеркала в інтер’єрі

Скільки б не писали про дзеркала, а тема до сих пір себе не вичерпала. Дзеркала були, є і будуть в інтер'єрах. Крім свого прямого призначення - бачити себе улюбленого, - дзеркало, як хороший актор, може грати величезний діапазон ролей. Одна з основних - перетворювати простір.

Розширення простору

Мабуть, це головна роль дзеркала в інтер’єрі. Вузькі простори, як за помахом чарівної палички, збільшуються в два рази. Для такого фокусу необхідно не соромитися в розмірах - по можливості, встановити дзеркало всю стіну, від кута до кута, від підлоги до стелі.

Порада: знайте міру! З величезними дзеркальними поверхнями в інтер’єрі досить легко піти в крайності. Скажімо, дзеркальні фасади шаф не повинні потрапляти в поле зору лежачої на ліжку людини, інакше спросоння можна випадково злякатися власного відображення. Зовсім не важливо, про яке приміщенні йдеться, - вузька ванна кімната, маленька кухня або передпокій. Прийом «дзеркальної стіни без шва» (правильним чином розміщеної) відмінно працює в приміщенні будь-якого розміру.

Додати перспективи

Іноді відмінне рішення може народитися в процесі оздоблювальних робіт або вже на завершальній стадії. Якщо поглянути на приміщення з певного ракурсу, та ще й в потрібний момент, то вдало розташоване дзеркало може додати ще більше перспективи і відчуття більшого простору.

Хочете пограти з простором? Зламати його, додати інтриги, магії? Так, щоб перебування в цьому місці надовго запам’яталося його відвідувачеві? Тоді не обмежуйте себе однією площиною. Хоча для розуміння, як все буде виглядати в реальності, не завадить 3D-візуалізація задуманого проекту. Інакше замість інтригуючого простору можете отримати такий собі “коридор коридорів”.

Помножити світло

Коли хочеться додати в інтер’єр більше легкості, імітація існуючого вікна, де замість скла використовуються дзеркала, - вдала знахідка.

Порада: важливо враховувати й те, що розташоване за вікном: якщо пейзаж сірий і нудний, або ще того гірше, за вікном будівництво, глухий фасад іншого будинку, чи є сенс його дублювати? Правило працює не тільки у випадку з природним світлом - дзеркало може виступати в ролі «копіра», тобто, множити чудову картинку кілька разів. А чом би й ні, якщо вид інтер’єру навколо так прекрасний, а світло люстр таке яскраве?

Домогтися більшої ефективності

Якщо мова йде про громадський або домашній спортивний центр, без дзеркала на всю стіну не обійтися! Хто, як не воно, скаже вам всю правду про вас? Хто розповість вам про ваші досягнення та маленькі перемоги над собою? Ну або пожурить за надмірний апетит.

Прикрасити стіни

Дзеркало як самостійний арт-об’єкт - дуже поширений інтер’єрний прийом. Тут єдина порада: подбати про правильні пропорції всіх складових композиції. У разі невеликих просторів краще брати кількістю і ефектною композицією.

На сайті http://stekloff.by/ ви дізнаєтесь про діяльність білоруської компанії Stekloff, яка пропонує якісні, функціональні вироби з загартованого скла, а саме: душові, офісні перегородки, скляні навіси і козирки, дзеркала любих розмірів, конфігурації, і призначення.