Установка зубних брекетів: розвінчуємо міфи

Рівні зуби - не просто приваблива риса зовнішності, але ще і важливий елемент, що надає впевненість в собі і підвищує якість життя людини. Однак лише 40% людей мають правильний прикус від природи, а іншим 60% в його набутті можуть допомогти ортодонтичні брекети.

Красива посмішка - символ успіху і здоров’я. Раніше, щоб виправити прикус і вирівняти зуби, брекет-системи ставили тільки дітям і підліткам. В даний час все більше дорослих хочуть отримати рівні зуби і замислюються про установку таких систем. Тим більше що правильний прикус - це не тільки гарна посмішка, але і попередження багатьох хвороб зубів, щелепи і організму в цілому. І якщо ви ще не знаєте, де поставити якісні, і по доступній ціні брекеты на зубы, звертайтесь до стоматологічної клініки «ECONOMSTOM».

Варто зазначити, що до сих пір міфів про брекети більш ніж достатньо. Відповідаємо на найпопулярніші з них.

Міф №1. Брекети - не тільки негарно, це ще й дуже боляче

А ось і ні! Дискомфорт від установки брекет-системи пройде на другий-третій день. Після ви просто перестаєте її відчувати. До того ж сучасні технології дозволяють встановити брекети на внутрішній стороні зубного ряду, що зробить їх абсолютно непомітними для оточуючих.

Міф №2. Брекети псують емаль зубів

Насправді брекети не завдають ніякої шкоди зубної емалі. Шкоди може завдати неправильна гігієна порожнини рота або неякісні матеріали, які використовувалися при установці брекет-систем. Не вибирайте сумнівні неліцензовані клініки і чітко дотримуйтесь порад вашого лікуючого лікаря.

Міф №3. Виправити прикус дорослим вже неможливо

Насправді, сучасні брекет-системи які пропонує стоматологія «ECONOMSTOM», дозволяють провести якісне лікування пацієнтам в будь-якому віці.


Міф №4. За брекетами потрібен супер-складний догляд

Догляд потрібен навіть в тому випадку, якщо у вас немає брекетів, а з брекетами вам просто доведеться користуватися додатковими засобами для догляду за порожниною рота, а також уважніше стежити за гігієною.

В будь-якій аптеці можна знайти інтердентальні або міжзубні щітки, якими зручно чистити зуби з брекетами (до речі, вони потрібні і тим людям, які брекети не носять).

Крім цього, поради по догляду такі ж, як для всіх. Не забувати користуватися зубною ниткою, регулярно відвідувати гігієніста. З екзотичних пристосувань по догляду за брекет-системою можна назвати іригатор, хоча і цим приладом починають користуватися і ті, кому брекети зовсім не потрібні. Іригатор - це пристрій, який під тиском подає тонкий струмінь рідини. Застосування іригатора ефективно як додатковий захід по догляду за порожниною рота і за брекетами, але він ніяк не скасовує зубної щітки, нитки і професійну гігієну.


Міф №5. Носіння брекетів дуже сильно обмежує вибір їжі

Так, безумовно, якісь продукти можуть нашкодити брекетам, але їх не так багато. В основному це жорстка і прилипаюча їжа - горіхи, яблука, морква, попкорн, льодяники, іриски, жувальна гумка. Проте, і тут все досить індивідуально - деякі носії брекет-систем привчаються різати яблука на дрібні шматочки і їсти їх в такому вигляді.