5 актуальних трендів в оформленні інтер’єру картинами

У традиційному інтер'єрі акценти створюють за допомогою текстилю - і тільки текстилю. Але в сучасному стилі на зміну текстилю приходить дрібний декор і картини, які стають фокусною точкою інтер'єру, а не доповненням ансамблю.

Якісні фотографії з морськими пейзажами і пляжами

У багатьох інтер’єрах на зміну картинам прийшли фотографії. Але це вже не фото сімейних свят або домашніх вихованців - в справу вступають професійні знімки з особливою, обраною саме вами атмосферою. Незвичайно модними стали морські пейзажі: пляжі, рифи, підводні види, знімки в стилі «фотографії з відпустки мрії» - ефектні готелі, тераси, патіо, коктейлі на столиках і надувні фламінго.

А підкреслити їх вишуканість і красу зможуть чудові оригінальні рамки, що пропонує багетна майстерня на вулиці Еспланадній у Києві.

Абстрактні картини

Абстрактні роботи визначають стиль всього інтер’єру і часто задають дизайнеру колірну гамму. Клієнт вибирає полотно, а дизайнер створює під нього вигляд кімнати. Така картина за 10 тисяч доларів може органічно виглядати поряд з постерами, недорогими копіями та репліками, вартість яких рідко перевищує тисячу грн.

Абстрактні картини стали трендом ще й тому, що можуть вписатися в оформлення інтер’єру будь-якого простору і в будь-який декор: в дизайн посуду, текстилю, оббивки для диванів, в дизайн одягу. Абстрактний живопис дивним чином здатний бути непомітним, при цьому справляючи яскраве враження на будь-якого гостя.

Абстракції з золотом або акриловим золоченням

Ще один тренд - це золочення, зазвичай картин з акрилу або написані олією. Абстракції набувають ефект 3D, особливу гламурну нотку і ідеально підходять інтер’єрів в стилях ар-деко, неокласика, гламурний шик і їм подібним. Цікаво, що абстрактні картини можна побачити в будь-якому дизайні інтер’єру, навіть в агресивному шале, в лофт і мінімалізмі, в сучасному стилі, неокласика і класики з нальотом еклектики.

Дзеркальні рамки для фотографій і картин в стилі ар-деко

Дзеркальні рамки для фотографій і картин можуть бути виконані з ефектом антик (з потертостями), з невеликими панно, можуть виглядати старими і вінтажними або ж ідеально глянцевими, навіть мінімалістичними. Ви можете використовувати їх для чого завгодно (навіть для своїх фото з відпустки), але краще за все вони підійдуть під весільні знімки або будь-які інші з повсякденного життя, але в чорно-білому форматі.

Найчастіше подібні дзеркальні рамки для фото використовують в стилях ар-деко, шеббі-шик. Вони підходять для оригінальних полотен і копій.

Омбре в дизайні картин і постерів

Ефект омбре - це перехід по суміжних відтінкам, наприклад від білого, блідо-рожевого і рожевого до яскраво-рожевого або від холодних сірих варіацій до блакитного, потім синього і фіолетового. Омбре надзвичайно популярне не тільки в дизайні інтер’єру, меблів, дизайні шпалер та текстилю, а й в дизайні одягу. У живописі воно використовується найчастіше в абстрактному напрямку, а також сучасної версії раннього французького імпресіонізму.

Іноді ефект омбре використовується не для картин і постерів, а для стін, стаючи окремим твором мистецтва в дизайн-проект квартири або будинку. Це можуть бути як шпалери або фотошпалери, так і ексклюзивна фарбування стін.