Як правильно вибрати екшн-камеру

Екстремальний трюк на сноуборді, екзотична риба, що сховалася в коралах, рекорд швидкості на велосипеді - все це краще один раз побачити... або ж зняти і показувати стільки раз, скільки вам хочеться!

Насправді, екшн-камери потрібні не тільки екстремалам, вони в принципі дозволяють знімати якісніші фото і відео, фіксувати навіть найскладнішофіксуючі моменти (рух, зйомка в складних погодних умовах і т.д.), а також в цілому є дуже зручними і якісними гаджетами. Ситуація на ринку не може не радувати: якщо раніше там можна було назвати явного монополіста і його гаджети коштували прямо таки астрономічних сум, то зараз купить экшн камеру в украине можна від цілком демократичних брендів, отримавши прекрасну якість за розумні гроші. А конкретно - завітайте до інтернет-магазину FOR-EXTREME.COM.UA, де ви вигідно можете замовити сучасні функціональні апарати від GOPRO, SJCAM, XIAOMI, SONY, і інших відомих виробників

Перш ніж ви зважитеся придбати один з них, варто визначиться з ключовими параметрами, від яких буде залежати ціна екшн-камери.

Характеристики екшн-камер

HD, Full HD або 4K.

Якщо ви хочете, переглядаючи відео, знову пережити захоплюючі емоції, то купуйте камеру з високою роздільною здатністю. HD означає зйомку з роздільною здатністю 1024x720 пікселів - не так вже й багато за сучасними мірками. Full HD забезпечує зйомку з роздільною здатністю 1920x1080 пікселів, і це є свого роду стандартом на сьогоднішній день. А ось формат 4K, який має дозвіл 3840x2160 пікселів, застосовується поки в основному в професійному середовищі. Камери, що знімають в цьому форматі, коштують дорожче, вимагають дуже недешевих флешок, та й не на кожному телевізорі або моніторі ви зможете подивитися відзняте відео. Однак формат 4K все більше входить в наше життя; деталізація знятих в ньому роликів дійсно вражає!

Кількість кадрів в секунду (FPS).

Цей параметр дуже важливий для комфортного перегляду динамічних сюжетів. При малій частоті кадрів відеоролики можуть виглядати «смикання» на екрані телевізора або монітора. Чим більше кадрів в секунду зробить камера, тим плавніше виявиться картинка. У більшості випадків вистачає швидкості 25 к / c, але при зйомці швидких сцен рекомендується швидкість від 50 до / c. Швидкість 120 к / c і вище дозволяє при монтажі створити ефект уповільнення часу.

Стабілізація зображення.

Так як зйомка на екшн-камери передбачає самий що ні на є екшн, стабілізація необхідна для отримання більш якісної картинки. Ця технологія дозволяє компенсувати вібрації камери при зйомці, позволя прибрати тремтіння картинки і скоротити час на обробку відео. Існує кілька видів стабілізації в екшн-камерах: цифрова та оптична.

Бездротові технології.

Все більше моделей екшн-камер оснащуються бездротовими модулями Wi-Fi, NFC і Bluetooth. Пам’ятайте, що через малі розміри і складність конструкції, екшн-камери рідко володіють вбудованим РК-екраном. Але за допомогою безкоштовних додатків свій планшет або смартфон можна перетворити в комфортний дисплей для перегляду і запису відео. Налаштування параметрів також зручніше робити через додаток. А ще вам не потрібно буде кожного разу виймати карту пам’яті, щоб скинути матеріал на комп’ютер. Тому в нашій добірці - тільки моделі з бездротовими можливостями.

Аксесуари.

Можливість кріплення на різні поверхні і занурення на великі глибини має на увазі наявність відповідних аксесуарів. Перед покупкою рекомендуємо ознайомитися з технічними характеристиками моделей, що вас цікавлять. Деякі з них не захищені від стихії, тому ховаються в сумісні бокси (часто йдуть в комплекті з камерою). Інші мають таку захистом і дозволяють знімати навіть під водою без додаткового аксесуара. Обов’язково потрібно уточнити, скільки кріплень йде в комплекті: чим їх більше - тим краще.

Карта пам’яті.

Більшість екшн-камер працює з картами формату MicroSD і SD. Для камери з роздільною здатністю Full HD не має сенсу купувати карту об’ємом менше 32 Гб, а для зйомки в 4K - менше 128 Гб, оскільки хвилинний ролик може займати місце близько 400 мегабайт.