Вибір медичного одягу: поради та рекомендації

А ви коли-небудь замислювалися над таким питанням, як це взагалі - рятувати людські життя і допомагати полегшити людські страждання? Ті, хто має найблагороднішу професію - медичні працівники, день у день доводять свої добрі наміри покращення якості життя. Лікарі та медичні сестри, у своїй білій уніформі, постійно намагаються вихопити життя людини з лап смерті і роблять все, що тільки можна для того, щоб на світ з'явилося нове життя.

Для працівника сфери охорони здоров’я надзвичайно важливі не тільки його професійні навики, а й така, здавалось би другорядна річ, як медичний одяг. І не має ніякого значення - державна ця установа, або приватна клініка. Форма одягу обов’язкове для всіх медичних працівників. Сьогодні ми розповімо, як правильно вибрати медичний халат або костюм, а безпосередньо придбати якісний медичний одяг Київ по найкращій вартості можна в інтернет-магазині Tufishop.

Медичний одяг - критерії вибору

Стандартний медичний халат, чи костюм можна назвати візитною карткою фахівця. Як ми зазвичай уявляємо собі лікаря? У накрохмаленому білому халаті. Цей стереотип сформувався дуже давно, але зараз є зміни. Отже, кілька основних критеріїв при покупці даної речі:

1. Комфорт. Нюанс під номером один при виборі! Зручний медичний одяг не повинен сковувати рухів, адже іноді співробітникам медичного закладу доводиться цілодобово чергувати в відділенні. Тому якість халату, чи костюму має бути на найвищому рівні.

2. Тканина. Віддавайте перевагу натуральним тканинам з невеликим відсотком в складі синтетичного волокна. Є багато варіантів матеріалів - натуральна бавовна, котон, габардин. Натуральна бавовна хороша, але її єдиний мінус в тому, що вона занадто швидко мнеться. А якщо є невеликий відсоток синтетики, то халат буде зберігати нормальний і випрасуваний зовнішній вигляд.

Але при цьому тканина повинна мати хороший антистатичний еффект. І ще - на одяг іноді може потрапляти кров, особливо це стосується працівників лабораторії. В даному випадку, матеріал халата повинен добре піддаватися пранні, щоб не залишалося некрасивих плям. Оптимальний вибір - полікотон або габардин.

3. Колір. Білий халат - це справжній стереотип з привітом від пострадянського простору. На сьогоднішній день можна придбати багато цікавих варіантів. Забарвлення дуже різні, навіть комбіновані. Якщо у медичного закладу немає спеціального дрес-коду, то є можливість придбати медичну форму в будь-якій кольоровій палітрі. Сучасна швейна промисловість представляє найрізноманітніші кольори і декор одягу вишивкою і красивими декоративними елементами.

Все, що потрібно знати при покупці медичного одягу

До медичного спецодягу відносяться не тільки халати. Так само це спеціальні медичні костюми і взуття, шапочки на зав’язках і захисні маски. Зовнішній вигляд медпрацівника завжди відрізняється акуратністю і охайністю.

Добре, коли на халаті або костюмі є додаткові кишені - лікар може покласти туди необхідні дрібниці - стікер із записами, ручку або мобільний телефон. Найбільш оптимальний варіант розташування - одна нагрудна кишеня і дві класичні бічні кишені.

Насправді, професія медичного працівника дійсно дуже непроста. Лікарю доводиться стикатися з різними захворюваннями, вірусами і нестандартними ситуаціями. Робочий день кваліфікованого фахівця часто стає ненормованим. А яка колосальна відповідальність покладається на лікаря-хірурга при проведенні операції. І навіть така, здавалося б, дрібниця, як якісний медичний одяг, може полегшити нелегкі будні медпрацівника, зробити ефективнішою і комфортнішою його благородну місію!