Поради щодо вибору декоративної косметики для губ

Серед різних класів косметичних товарів особливу привабливість для всіх жінок становить декоративна косметика. Звичайно, будь-яка жінка знає, що без правильного догляду за шкірою, волоссям, нігтями, ніяка декоративна косметика не приховає недоліки.

Вся декоративна косметика, в залежності від мети використання, може умовно поділятися на чотири групи. До першої групи слід віднести декоративну косметику для обличчя. До другої групи належать засоби декоративної косметики, що застосовуються для губ. Третя група - це декоративна косметика, яка використовується для очей. До четвертої групи можна віднести продукцію декоративної косметики, яка застосовується для нігтів. Якщо говорити про декоративні засоби для волосся, то в даний час молодими дівчатами часто використовуються різні кольорові рідкі засоби, а також спеціальні кольорові фломастери для забарвлення пасм волосся.

Як вибрати декоративну косметику для губ?

Гарний макіяж губ просто неможливий без доглянутої шкіри губ. Саме тому до складу сучасної декоративної косметики, використовуваної для губ, завжди включаються і засоби по догляду. До них можна віднести різні корисні вітаміни, зволожуючі олії (олія ши, масло какао), а також речовини, які захищають ніжну шкіру губ від шкідливого впливу сонячних променів. Перед тим, як нанести помаду на губи, їх слід очистити від залишків колишньої помади за допомогою спеціального лосьйону для губ або косметичного молочка.

Декоративна косметика, застосовувана для губ, представлена ​​трьома основними видами засобів. Це - контурні олівці, різні блиски для губ, а також помада різних кольорів. До речі, найвищої якості такі засоби пропонує ТМ «Lorina», а на сайті https://lorina.com.ua/guby/ їх можна придбати по найкращим оптовим і роздрібним цінам.

Вибір помади

При виборі підходящої помади звертайте увагу на її колір (тон), який вказується на тюбику з помадою у вигляді числа і назви. Багато зарубіжних та вітчизняних косметичних фірм випускають десятки тонів помад одного типу. Така кількість різних відтінків дозволяє будь-якій жінці вибрати найбільш підходящий для неї тон.

При виборі відповідного кольору потрібно враховувати свій вік, колір обличчя, напрямок макіяжу (денний або вечірній), а також моду на той чи інший колір помади в поточному сезоні. Помади для губ бувають стійкими, коли вони не залишають слідів при дотику. Бувають помади, які, крім декоративного ефекту, надають ще і зволожуючий ефект. Вибираючи саме таку помаду, пам’ятайте, що стійкість її знижена. Для того щоб підвищити стійкість помади, виробники використовують різноманітні воски, парафін в рідкому вигляді, силіконові добавки. Якщо ви хочете вибрати саме стійку помаду, зверніть увагу на маркування упаковки. В цьому випадку там може бути уточнення «kissproof», що означає «стійкість до поцілунків».

При використанні помад, які є зволожуючими, завжди користуйтеся контурним олівцем, щоб запобігти розтіканню помади. Не варто користуватися зволожуючими помадами, коли ви займаєтеся спортом або збираєтеся на пляж. Підвищити стійкість зволожуючих помад можна, якщо після нанесення першого шару помади припудрити злегка губи, потім нанести другий шар, надлишки якого зняти за допомогою серветки.

Вибір блиску для губ

Це декоративний засіб для губ займає середнє місце між гігієнічною та звичайною губними помадами. Блиск часто випускають в комплекті з аплікатором - пензликом, якою дуже зручно наносити цей засіб. Блиск жінки вибирають для поліпшення природного кольору губ. Іноді блиск з яскравим кольором використовують і замість помади, щоб створити легкий макіяж для літа. Для більш яскравого макіяжу блиск потрібно нанести на губну помаду.

Багато косметичних фірм випускають блиск для губ різних відтінків і ароматів. Для молодих дівчат випускаються блиски для губ з ароматами морозива, ірису, ароматами екзотичних фруктів. Жінкам більш зрілого віку не слід захоплюватися помадами і блиском для губ, які мають відтінки перламутру або ж містять блискітки. Такі декоративні засоби підкреслюють наявні зморшки. Жінкам у віці рекомендується користуватися матовими губними помадами, що мають природні рожеві відтінки. Для молодих дівчат, часто відвідують нічні клуби, підійде блиск для губ, що містить частинки, які відбивають світло. З таким блиском губи стають «світяться».

Вибираємо олівець для контуру губ

Щоб створити натуральний і легкий макіяж, блиск можна застосовувати разом з контурним олівцем. Контурний олівець завжди підвищує стійкість губного макіяжу. При виборі контурного олівця для губ треба пам’ятати, що його тон повинен збігатися з кольором помади. В даний час модно вибирати олівець для контуру трохи темніше або ж світліше помади. Ще кілька років тому вважалося правильним наносити контурний олівець для губ до нанесення помади. Тепер сучасні майстри макіяжу зробили висновок, що буде краще спочатку нанести помаду, а вже потім контурний олівець. При такому способі нанесення ваші губи будуть виглядати набагато натуральніше.