Як вибрати чоловічу сорочку на кожен день?

Casual-сорочка – незамінний елемент базового гардеробу чоловіка. Завдяки своєму неформальному, але лаконічному вигляду вона буде доречною і в офісі, і на прогулянці з друзями, і на побаченні.

Casual-сорочка – незамінний елемент базового гардеробу чоловіка. Завдяки своєму неформальному, але лаконічному вигляду вона буде доречною і в офісі, і на прогулянці з друзями, і на побаченні. Тож, якщо у вашій шафі ще немає пари-трійки стильних сорочок на щодень, саме час виправляти ситуацію. Але підходьте до справи критично і без поспіху – щоб вибрати якісну сорочку, яка підійде для вашої статури і буде зручною у повсякденному носінні, потрібно орієнтуватися на кілька важливих факторів.

Особливості фасонів

Розрізняють три фасони чоловічих сорочок:

  1. Slim – приталені моделі зі звуженням на рівні грудей.
  2. Regular – сорочки прямого крою.
  3. Custom – моделі вільного крою з розширенням донизу.

Визначаючись із фасоном, зважайте на те, з чим ви плануєте носити сорочку. Slim найкраще поєднується зі светрами, а Regular – з піджаками і жакетами. Моделі Custom рекомендується носити як самостійний предмет. Знайти стильні сорочки різних фасонів ви можете на Kasta –  інтернет-магазин пропонує великий асортимент casual-моделей, тому кожен чоловік зможе підібрати для себе вдалий варіант.

Вид комірів

Другий критерій вибору – вид комірця. Тут потрібно враховувати форму обличчя і особливості шиї. Так, якщо у вас видовжене обличчя і худа шия, вибирайте комірець з закругленими вкороченими кутиками. Кругле обличчя збалансує прямокутний комір з довгими вузькими кутиками. Для чоловіків з овальною формою обличчя підходить класичний комірець із гострими кутиками.

Окремий вид комірців – стійка без відкладених кутиків. Вона легко облягає шию і застібається на ґудзик. У традиційному виконанні стійка широка ззаду і поступово звужується до країв. Але є і нестандартні варіанти. Наприклад, бренд Pierre Cardin https://kasta.ua/brand/Pierre&Cardin пропонує мінімалістичні комірці – вузькі стрічки однакової ширини по всій окружності. Також у колекціях зустрічаються стійки з асиметричними краями.

Характеристики матеріалів

Сорочка для тривалого повсякденного носіння має бути виконана з натуральних матеріалів. Оптимальній варіант – бавовна. Вона дозволяє шкірі дихати, відводить вологу і не викликає алергічних реакцій. Для теплого періоду найкраще підходять такі види бавовни, як коттон, бязь і поплін, а для холодного – футер і байка.  

Але тут важливо пам’ятати, що бавовна не відрізняється практичністю і довговічністю – вона швидко мнеться і не стійка до розривів. Тому краще вибирати сорочку з невеликим додаванням синтетики – 5–10% поліестеру або еластану. Такий одяг міцніший, легше прасується і швидше сохне.

Критерії визначення розмірів 

Щоб правильно визначити необхідний розмір сорочки, попередньо зробіть чотири заміри і додайте до кожного показника мінімальні запаси:

  • окружність шиї +1,5 см;
  • об’єм стегон +6–8 см;
  • довжина спини (від закінчення шиї до лінії стегон) +5–7 см;
  • довжина рукава (від початку плечей до зап’ястка в зігнутому положенні руки) + 2 см.

Зіставте отримані параметри з показниками розмірної сітки від виробника – так ви дізнаєтеся оптимальний розмір сорочки для себе.