Практичні поради щодо вибору кондиціонера

У вас вдома вже є всі блага цивілізації: на кухні круті новинки техніки, по всьому будинку - маса радіокерованих помічників, але ось мікроклімат пригнічує. Тут прийде на допомогу кондиціонер. Але перш ніж купувати таку корисну техніку, дізнайтеся не тільки як користуватися ним, але і яка модель і з якими функціями потрібна вашому дому.

Так чи потрібен і який?

Фахівці говорять про те, що в умовах мегаполісу, залізобетонних конструкцій, опалювальних сезонів, з спекотними літніми днями, забрудненим повітрям і часу, коли всі мерзнуть, в очікуванні, коли ж “включать батареї” - кондиціонер однозначно потрібен. Щодо того де саме придбати, то по посиланню кондиціонери львів ви зможете оцінити всі переваги компанії AirWind, яка не тільки вигідно пропонує кращі на сьогоднішній день мобільні, настінні моделі від відомих виробників, мульти-спліт системи, напівпромислові кондиціонери, а й здійснює професійний монтаж, і гарантує якісне сервісне обслуговування. 

Тепер про те, яким він повинен бути і на що звертати увагу. Вибираючи модель, зверніть увагу на тип і супутні характеристики:

- невеликі мобільні кондиціонери - не вимагають спеціальної установки, прості в управлінні, досить доступні за ціною і займають мінімум місця. Їх можна переміщати з кімнати в кімнату при бажанні.

- спліт-системи - кріпляться на стіну і другий блок - за вікном, мають ряд додаткових функцій, як наприклад, очищення, іонізація і озонування повітря, антибактеріальні та дезодоруючі можливості. На сьогоднішній день - це найпопулярніша модель.

- мульти спліт-системи - непоганий вибір для багатокімнатної квартири або приватного будинку.

- касетні і канальні кондиціонери - для квартир не підходять, так як їх монтаж знижує висоту стелі до 30 сантиметрів. Та й потужність у них занадто висока для будинку.

Нюанси вибору

Існує поширена думка, що кондиціонер погіршує якість повітря і викликає захворювання дихальних шляхів. Щодо першого - це абсолютний міф. Сучасні моделі не тільки не завдають шкоди своєю роботою, а й навпаки, покращують і очищають повітряний простір в квартирі.

А ось з приводу хвороб і простуд - цілком можливо, якщо на вулиці +35, а в будинку буде панувати клімат на рівні +18. Справа в тому, що організм не буде встигати так швидко перебудовуватися з спеки на надмірну прохолоду. Фахівці рекомендують вибирати температурний режим на позначці не більше 10 від вуличних показників.

Якщо ви живете поблизу магістралей, заводів та інших джерел забруднення повітря, обов’язково зверніть увагу на те, щоб кондиціонер мав функцію очищення. А для квартир на високих поверхах, обов’язкове ще і можливість зволоження.

Для приватних будинків краще вибирати багатофункціональні кондиціонери тієї системи, яка підходить саме вашому дому, так як охолодження і нагрівання всього приміщення будуть залежати не тільки від потужності, а й квадратури житла.

Якщо ви тільки самі не працюєте на установці кондиціонерів, звертайся за монтажними роботами до фахівців. Є магазини, що надають таку послугу і навіть подальшу діагностику і ремонт, а ось самостійність і, як результат - поломка при установці з вини покупця може позбавити гарантії на обслуговування.

В принципі, кондиціонер на сьогодні така ж необхідна і поширена техніка, як і посудомийна машина, “розумний” холодильник, радіокерований бездротової пилосос і т.д. Всі стомлені спекотним літом оцінять зміни в будинку і самопочуття після придбання техно дива. Головне тільки не просто знати, як користуватися, а робити це грамотно, відповідно до вказівок медиків та інших фахівців.

По матеріалам https://wind.lviv.ua/