Чому випадають вії, і що з цим робити

Випадання вій є природним процесом, з яким стикаються абсолютно всі жінки і чоловіки. Але в деяких випадках це перетворюється у велику проблему.

Дівчатам складно відчувати себе привабливими з рідкими віями, та й зробити гарний макіяж стає проблематичним. Втім вихід є, і це нарощування вій, а тут https://barhatlashes.com ви зможете замовити ефективні матеріали преміум класу для нарощування вій відомого бренду Barhat Lashes. 

Знаючи про причини випадання, в тому числі нарощених волосків, ви зможете відновити їх, а в подальшому вживати профілактичних заходів.

Чому випадають вії, і чи нормально це

Віям, як і будь-якому іншому волоссю на тілі людини, властиво постійно змінюватися. Після закінчення певного часу волосяні фолікули відживають своє, після чого відбувається слабшанню кореня волоска і випадання вії. На цьому місці відразу зароджується і виростає нова.

Тому, в першу чергу, необхідно з’ясувати, чи дійсно вії випадають більше норми. Їх оновлення є природним процесом, який пов’язаний з тим, що життєвий цикл волосків обмежений. Нормою вважається випадання від 2 до 5 вій щодня.

Термін життя кожної вії становить приблизно від 100 до 150 днів, потім вона замінюється новою. У більшості випадків ми не помічаємо, як відбувається цей фізіологічний процес. Однак при посиленому випаданні вій на це варто звернути увагу і почати шукати причини такого стану.

Основні причини випадіння вій дорослої людини

У разі, якщо вії випадають занадто часто і швидко, в той час як швидкість росту нових надто мала, можлива поява на віях некрасивих лисин. Так чому ж сильно випадають вії? Що стосується причин такого стану, то вони можуть бути численними і різними:

- Якщо мова йде про жінок, то вії можуть випадати через використання косметики низької якості. Застосування дешевої туші або тієї, у якої закінчився термін придатності, підвищує ймовірність запалення краю вій, що в свою чергу здатне спровокувати випадання вій.

- Зневажливе відношенню до зняття макіяжу. Якщо ви віддаєте перевагу змиванню косметики з очей милом і водою, докладаючи якнайбільше зусиль, а не користуєтеся спеціальними очисними засобами, то не варто дивуватися сильному випаданню вій. З аналогічною проблемою стикаються дівчата, котрі залишають макіяж на ніч.

- В якості ще однієї причини, чому випадають вії, можна відзначити недотримання правил догляду за нарощеними волосками.

- До випадання вій як у чоловіків, так і у жінок можуть привести проблеми з харчуванням. Якщо в раціоні відсутні в достатній кількості вітаміни групи В і мінерали, то крім вій можна залишитися без брів і шевелюри на голові.

- Якщо ви дотримуєтеся суворої дієти, голодуєте або відчуваєте сильні і часті стреси, то це також може викликати посилене випадіння вій.

- Також вії можуть випадати через гормональні порушення в організмі. Гормональні зміни, властиві вагітності, пологів, періоду лактації, також можуть стати причиною випадання вій. Аналогічні наслідки можуть бути викликані інфекційними та запальними захворюваннями вій: кон’юнктивітом, блефаритом.

- Якщо ви раптом помітили, що вії почали випадати сильніше звичайного, то зверніть увагу на спосіб життя, який вели останнім часом.

Що ще потрібно робити, якщо сильно випадають вії

Виключіть алергени. Відповідально підходьте до вибору косметичних продуктів, в тому числі і декоративної косметики. В обов’язковому порядку звертайте увагу на склад і терміни придатності. Якщо ви відноситеся до шанувальників нарощених вій, ретельно вибирайте майстра, цікавтеся, якими матеріалами він користується при роботі.

Дайте віям відпочити. Віям час від часу необхідно давати відпочинок. Перебуваючи, наприклад, у відпустці, намагайтеся не користуватися декоративною косметикою. Якщо не уявляєте себе без макіяжу, скористайтеся не тушшю, а підведенням для очей. Намалювавши тонку акуратну стрілку, ви додасте очам виразність, при цьому не надаючи ніякого впливу на ще не до кінця зміцнілі вії.

Забудьте про звичку відправлятися в ліжко, не знявши макіяж. Для видалення косметики краще користуватися м’якими засобами, основу яких складають олії для чутливої ​​шкіри. Відмовтеся від мила, так як воно сушить шкіру, порушуючи її кислотно-лужний баланс.

Збалансуйте в раціон. Слідкуйте за тим, щоб ваш раціон був збалансованим і повноцінним. Вживання свіжих фруктів і овочів, білкових продуктів тваринного походження, насіння, злакових і рослинних олій повинно стати вашою щоденною звичкою. У той же час відмовтеся від фастфуду та солодощів. Живильні речовини вони практично не містять, зате на травну систему впливають не найкращим чином.