Крісло-мішок - комфортний відпочинок гарантовано!

Легке, практичне, модне і недороге - бескаркасное крісло сьогодні можна зустріти в найбільш несподіваних місцях. У квартирі, заміському будинку і на дачній ділянці, в кафе, офісі - де завгодно! Сьогодні розповімо, як вибрати бінбег, щоб він виправдав очікування.

Безкаркасні крісла б’ють рекорди популряної. Італійські дизайнери минулого століття і не мріяли про те, що їх «антимеблі» знайдуть стільки шанувальників по всьому світу. Бінбег має просту і дуже зручну конструкцію. Зовнішній декоративний чохол, внутрішній - «технічний» + наповнювач - маленькі кульки пінополістиролу. Моделей - безліч, тому виділимо лише найпопулярніші:

- Крісло-груша - класика жанру безкаркасних меблів. «Груші» нагадують за формою всіма улюблений фрукт, а ще вони дуже зручні: є про що сперся.

- Крісло-подушка. Його конструкція являє собою два прямокутника з тканини або шкіри, зшитих між собою і наповнених всепеннимі кульками.

- Лежак. Може бути овальним, круглим, прямокутним. Назва цього крісла говорить сама за себе - на ньому можна розслабитися і лежати в повний зріст.

А вигідно придбати цей стильний комфортний меблевий аксесуар ви зможете в інтернет-магазині funbag.com.ua, саме тут представлено великий асортимент різноманітних якісних моделей на любий смак

За що люблять крісла-мішки?

- Конструкція бінбега не передбачає жорстких елементів, тому крісло повністю повторює контури тіла сидячого.

- У груш, подушок і мішків немає твердих деталей і гострих кутів, об які можна вдаритися, тому його так часто купляють для дитячих кімнат.

- Безкаркасні крісла досить легкі (в залежності від моделі вага складає 2-8 кг). Їх легко переносити з кімнати в кімнату, можна брати на дачу або на природу.

- Бінбег відмінно виглядають в інтер’єрі будь-яких кімнат. Їх безформні обриси додають обстановці оригінальних ноток і створюють позитивну атмосферу.

Тепер кілька слів про складові крісла-мішка

Чохол

Різні матеріали відрізняються не тільки візуальними характеристиками і тактильним сприйняттям, а й експлуатаційними властивостями. Найпопулярніший матеріал для виробництва бінбег - Оксфорд (Oxford). Це полотно з натуральних волокон з плетінням «рогожка», покрите поліуретановим шаром. Чохли з оксфорда не бояться ні бруду, ні вологи, вони універсальні і використовуються як вдома, так і на заходах під відкритим небом і навіть в басейнах.

Друга за популярністю оббивка для безкаркасних крісел - штучна шкіра. За текстурою і кольором вона може бути будь-якою. Деяким виробникам сьогодні вдалося досягти приголомшливих результатів в імітації, і екошкіру «на око» неможливо відрізнити від натуральної. Правда, це відбивається і на її вартості. Синтетичний замінник легко чиститься, але не любить прямих сонячних променів, дуже низької надто високих температур. Чохли з екошкіри часто можна зустріти в офісах і на різного роду конференціях, заходах, а також в квартирах або будинках з класичною обстановкою.

Велюр, мікрофібра, вельвет - тканини з ніжною, бархатистою поверхнею і коротким ворсом. Залежно від кута падіння світла, вони приймають різні колірні відтінки. Ці матеріали мають хороші показники зносостійкості і практичності завдяки включенню до складу синтетичних волокон і особливим просоченням.

Внутрішній чохол

Обов’язково звертайте увагу на наявність внутрішнього чохла. У якийсь момент зовнішньому потрібно хімчистка або прання (в залежності від обраного матеріалу), а пересипати кульки наповнювача - досить втомливе заняття. Вони надзвичайно легкі і розлітаються в різні боки від найменшого потоку повітря. Крім того, видалити їх повністю не вийде - частина залишиться всередині, а значить, великий ризик поломки пральної машини.

Якщо внутрішній чохол вам набридне, прийде час змінити обстановку або просто додати новизни в інтер’єр, ви легко поміняєте його на новий. І ще одне, непряме перевага від внутрішнього чохла. Якщо виробник відмовився використовувати його в конструкції бінбег - він явно вирішив заощадити на кінцевій вартості продукту. Великий ризик, що знизити витрати він вирішив не тільки на цій деталі.

Блискавка

Щоб отримати швидкий доступ до вмісту бескаркасного крісла, виробники передбачають блискавку на декоративному чохлі. Переконайтеся, що вона досить довга (ідеальний варіант - 100 см і більше). Інакше знімати оббивку буде важко і незручно. Іноді блискавка настільки коротка, що доводиться висипати частину наповнювача, а цей процес, як ми вже знаємо, не приносить задоволення. На внутрішньому чохлі також має бути присутня блискавка. Вона потрібна для того, щоб при бажанні можна було досипати в бінбег наповнювач. Кульки пінополістиролу просідають з часом, і крісло-мішок втрачає початковий обсяг.

Ручка

Зручність в експлуатації крісла-мішка залежить і від його мобільності. Зазвичай бінбег стає улюбленим місцем відпочинку домочадців, тому починається негласний бій за володіння ним. Щоб глава сімейства міг відпочити на об’ємному мішку в вітальні, а після дитина спорудила на ньому в дитячій гараж для машин, необхідно передбачити в конструкції крісла ручку - з нею переносити його з кімнати в кімнату буде набагато зручніше.

Що стосується кольору і дизайну - вибір за вами. Не бійтеся експериментувати, включайте фантазію. Більше кольору, більше емоцій і позитиву!