Основні критерії вибору моторної оливи

Підбір моторної оливи - вкрай відповідальне завдання. Щоб не помилитися у виборі, вам доведеться уважно ознайомитися з рекомендаціями автовиробника, а також навчитися розбиратися в існуючих класифікаціях і маркуваннях.

Взагалі серед великого різноманіття брендів і постачальників фахівці рекомендують зупинити свій вибір на пропонованій інтернет-магазином автозапчастин DOK моторній оливі aral, яка, як ніяка інша, ідеально поєднує параметри ціни і якості. Зрештою, якщо ви бажаєте спробувати продукцію інших виробників, то варто зауважити кілька корисних порад, представлених нижче.

В основному мастильні рідини підбирають за наступними критеріями:

- за ступенем в’язкості: цей показник впливає на захист від зносу, а також перегріву деталей силової установки. Щоб зберегти працездатність двигуна влітку краще вибирати густі оливи, а взимку - продукти зі зниженими показниками густоти;

- за стандартом SAE: це один з головних орієнтирів, який виробники намагаються виділити на упаковці великим шрифтом. Він ділить мастильні рідини на три класи: літні, зимові та всесезонні;

- за стандартом API: допомагає вибрати продукт, який буде відповідати експлуатаційним властивостям. Тут потрібно орієнтуватися на наступні позначення: S - мастило для бензинових установок, C - для дизельних, EC - для енергозберігаючих;

- за класифікацією ACEA: ділить оливи на три класи: A / B - для легкових автомобілів з бензиновими або дизельними двигунами, C - для тих же версій автотранспорту, але укомплектованими фільтрами саж або каталізаторами, E - для дизельного вантажного автотранспорту та спецтехніки.

Якщо ж у вас немає часу пізнавати всі ці тонкощі, то зараз на багатьох сайтах є спеціальні сервіси з автоматичного підбору мастильного матеріалу. Вам всього лише потрібно буде ввести технічні характеристики свого автомобіля і вибрати підходящий варіант. Це істотно заощадить вам час.

Не потрібно також забувати про те, що моторні оливи розрізняють за хімічним складом. Всього існує три різновиди, про кожен з яких ви зможете дізнатися нижче.

Мінеральні

Мінеральні мастила відрізняються дуже низькою ціною. Але вони володіють задовільними змащуючими здібностями, не підходять для занадто жаркого або холодного клімату, а також швидко старіють, тому їх доводиться часто міняти.

Синтетичні

А от синтетичні варіанти, в свою чергу, коштують досить дорого. Зате у них досконала формула, стабільний хімічний склад, тому вони ефективні як влітку, так і взимку, а також мають тривалий термін служби.

Напівсинтетичні

Напівсинтетичні моторні оливи - усереднений варіант між двома попередніми типами. Вони досить добре справляються з температурними перепадами і продаються за середньою ціною.