Що потрібно знати про кредити під заставу нерухомості

Ніщо не розвивається так швидко в сфері фінансових послуг, як кредитування. У більшості випадків, це пов'язано зі зниженням добробуту населення - мікрокредитування, швидкі позики.

Але є й протилежні приклади, коли позичальники беруть досить великі суми, явно не від поганого життя. Ці кредити в основному використовуються для покупки житла або іншої нерухомості. Взагалі, в усі часи і при будь-якому економічному ладі, вкладення в житло вважалося вигідною інвестицією. Так як нерухомість завжди ліквідна і в перспективі приносить солідні прибутки. До того ж житло завжди можна використовувати самому або поселити в ньому родичів.

Позику під заставу квартири отримати легко. Запорукою при кредитуванні може служити як вже готове житло або земельна ділянка, так і квартира або котедж на стадії будівництва. Відмінною рисою заставного кредиту є велика сума позики і тривалий термін його віддачі. А щодо того де зараз найкраще отримати позику, то на сайті https://fgk.ua/ ви зможете скористатися вигідними пропозиціями від компанії Каштан 2000, що надає термінові кредити до 80% вартості заставного майна, під 2% в місяць, причому без різних прихованих комісій, як це часто буває з іншими фінансовими організаціями. До речі, тут ви зможете отримати позику і під гарантію автотранспорту. Компанія Каштан 2000 має розгалужену сітку відділень у Києві, Харкові, Одесі, Львові, Дніпрі, що само по собі говорить про її солідність і довіру клієнтів.

Кредитори в особі банків і фінансових організацій завжди охоче реагують на пропозиції позичальників. Так як суми беруться великі, значить, доходи по процентних ставках теж будуть не маленькі - рівнозначні в результаті десяткам дрібних позичальників. При цьому банку простіше працювати з однією людиною, ніж з десятьма клієнтами. Тому що в разі неплатежів він завжди зможе повернути позичені гроші, просто продавши заставу.

А ось із земельними ділянками складніше, якщо вони не знаходяться під забудовою. Тому що реальна вартість порожнього земельного наділу непередбачувана і може як піднятися, так і впасти в ціні. Єдине що може підняти ліквідність ділянки - це поручительство третіх осіб. Тоді банк може запропонувати позичальникові знижену процентну ставку і розстрочку платежів.

Сьогодні іпотечним кредитуванням охоплена не тільки наша країна, а й майже всі розвинені держави. Розвиток даного продукту благоговійно діє на банківську систему і всю світову економіки в цілому. Тому кредитні організації довіряють такому способу запозичення і легко взаємодіють з клієнтами. Адже квартира власника залишається в користуванні у клієнта і той несе всі витрати по її ремонту та обслуговування, за що банк не витрачає ні копійки. Платежі по кредитах розбиті на багато років вперед і виплачуються рівними частинами. При цьому частина платежу витрачається на покриття основного боргу, а інша частка на відсотки.

Іпотечні банківські продукти добре зарекомендували себе у населення. Так, тим, у кого не вистачає коштів, дається можливість придбати необхідне житло, а інвесторам вдало вкласти свої гроші. Адже квартири останнім часом тільки дорожчають, отже, прибуток від їх продажу принесе більше грошей, ніж передбачалося заздалегідь.

І насамкінець, невеличкий ролик про згадувану компанію Каштан 2000, зокрема про послугу автокредитування