Як доглядати за басейном, щоб він не зацвів

Прохолодний басейн для відпочинку біля будинку в тіні саду - мрія багатьох людей. Тепла стояча вода з безліччю поживних речовин - мрія зелених водоростей. І ця мрія мікроорганізмів стає кошмаром власників басейну.

Сучасна хімічна промисловість надає широкий спектр засобів, щоб басейн не зеленів. Однак впоратися із зеленим басейном не так просто як хотілося б.
Що б знайти максимально дієвий спосіб, необхідно зрозуміти причини зеленої води в басейні.

Чому цвіте вода в басейні?

Відсутність течії дозволяє верхньому шару води в басейні дуже швидко прогріватися. Опале листя - відмінне джерело поживних речовин. Якщо після прогрівання води на басейн падає ажурна тінь поруч стоячого дерева, пропадає згубна дію сонячного випромінювання. Виходить маленький рай для мікроорганізмів, і вони починають посилено розмножуватися. Серед мікроорганізмів, що живуть в басейні, основна маса представлена ​​синьо - зеленими водоростями. Саме вони надають застояній воді характерне забарвлення.

Як правильно доглядати за басейном для зменшення цвітіння

Так як чинників, що сприяють росту водоростей багато, то і підхід до боротьби з проблемою зеленого басейну повинен бути комплексним. Догляд за басейном повинен включати наступні заходи:

- механічне очищення і водообмін;

- виключення можливості попадання листя та сміття в воду;

- очищення води фільтром;

- хімічний захист.

Механічне очищення і водообмін

Під механічним очищенням басейну необхідно розуміти комплекс заходів щодо виловлювання сміття, та очищення стінок і дна басейну від нальоту. Воду з басейну необхідно періодично повністю зливати і очищати стінки і дно басейну від нальоту - скупчення водоростей. Оскільки очищення великого стаціонарного басейну заняття трудомістке, є сенс доручити це спеціальній компанії. Таких компаній безліч на ринку послуг і вони мають необхідні пристосування та інструменту для якісного очищення басейну.

Якщо якийсь час не планується використання басейну, воду краще з нього видалити.

Очищення води фільтром

Нескінченне зливання застояної води можна замінити установкою фільтра для очищення води в басейні. Вибираючи потужність фільтра, варто звернути увагу на ресурс одного картриджа і на потужність насоса, що прокачує воду. Оптимальна швидкість очищення така, що б за добу весь обсяг води в басейні проходив через фільтр три рази. Зручною опцією буде таймер включення \ виключення насоса. В такому випадку Вам не доведеться болісно згадувати - насос вже вимкнений або ще не включався.

Хімічний захист

Установка фільтра для води в басейні дозволить видалити з води поживні речовини для водоростей і бактерій, але не самі мікроорганізми. Для запобігання цвітіння води необхідна якісна дезінфекція. Знезараження води в басейні несе ще й функцію попередження захворювань. Всім відомо, що не можна пити сиру воду, але діти, що граються в басейні, неминуче заковтують її. Без хімічної зброї - антисептиків обійтися неможливо.

Вибір антисептика можливий двома способами:

- проби води з басейну вивозяться на аналіз в спеціальну лабораторію. На основі отриманих результатів видається висновок і рекомендації по підбору засобів для дезінфекції води в басейні.

- метод спроб і помилок. Ви просто купуєте різні засоби, представлені на ринку, до отримання задовільного результату. Задовільним вважається максимально тривалий період між повторним внесенням засобу без цвітіння води. Крім того засіб не повинен викликати алергію.

Крім антисептика може стати в нагоді сорбент - для дрібних білих частинок, що не видаляються фільтром.

Чтоб бассейн на вашем приусадебном участке всегда был в безупречном состоянии, ему нужен соответствующий серезный уход. В этом деле без эффективных антисептиков и других бипрепаратов для очистки водоемов, которые предлагает магазин химии для бассейна greenhol.com никак не обойтись!