Вибираємо покрівлю для даху: поради фахівців Інтекс-Буд

Капітальний ремонт, будівництво нового будинку - це неминучі події, які трапляються фактично з кожною людиною. Яким би не був прекрасний кінцевий результат (тобто красивий і затишний будинок, на який приємно дивитися і де комфортно перебувати), його досягнення супроводжується безліччю складнощів.

Зокрема, питання «чим покрити дах будинку?» - далеко не з легких. Щоб його вирішити, в першу чергу треба вибрати матеріал для даху.

Які параметри впливають на вибір матеріалу

Перше, на що необхідно звернути увагу при покупці покриття для даху - це його вага. Натуральна черепиця майже в 15 разів важче, ніж черепиця з металу, і важче гнучкої крівлі майже в 5 - 10 разів. Тому вибирати матеріал потрібно ретельно, з урахуванням навантаження на несучі конструкції, і якщо ви вважаєте, що він важкуватий для них, то варто купити покриття легше. Не менш важлива якість матеріалу для даху - це його практичність і довговічність.

На термін служби покрівлі впливає також температура навколишнього середовища. Особливо слід її враховувати, якщо покрівля зроблена з пористого матеріалу. Чим вищу температуру може винести дах, тим довший її термін експлуатації. Наприклад, бітум-черепиця зовсім не призначена для високих температур.

На загальну вартість і на вибір матеріалів впливає товщина, що забезпечує хороший захист, а також вид металу. Ціна на м’яку черепицю залежить і від кольору матеріалу. Крім основного матеріалу, до загальної вартості слід приплюсувати гроші за монтажні роботи і запчастини. Крім того, пам’ятайте про карнизи, гідроізоляцію, і до того ж про доставку матеріалів. Враховуйте ці моменти на тому етапі, коли складається проект будинку.

Розглядати тут такі старовинні матеріали, як солома або мідні листи, ми не будемо. Торкнемося лише сучасних і найбільш затребуваних, а по посиланню ви дізнаєтесь про діяльність компанії Інтекс-Буд, що вигідно припропонує найвищої якості металочерепицю, натуральну, гнучку бітумну, композитну, цементно-піщану черепицю, а також великий асортимент будівельних матеріалів провідних вітчизняних і закордонних виробників. 

Металочерепиця

Покриття виконано із сталевого листа, який покритий складним сплавом алюмінію, кремнію і цинку. Перевагами металочерепиці є:

- довговічність;
- міцність;
- вологостійкість;
- стійкість до ультрафіолетового випромінювання і механічних пошкоджень;
- мала вага, що дуже важливо для мансардного даху або покрівлі зі складною конструкцією, адже вона не створює тиску на фундамент будови.

У металочерепиці більше 100 варіантів колірних відтінків, що дозволяє надати споруді більшої виразності. Виготовляється вона з оцинкованої або звичайної сталі. Єдиний її недолік - під час дощу шумить як барабан, а опади у вигляді граду залишають на ній невеликі вм’ятини.

Натуральна черепиця

Цей матеріал використовується для покриття покрівлі більше ста років. Переваги у нього фактично такі ж, як і у металочерепиці, однак вага значно більша. Використовувати її варто для «сильного», укріпленого даху.

Гнучка черепиця

Гнучка черепиця - багатошаровий матеріал на основі бітуму. Зовнішній шар такої черепиці захищений дрібним базальтовим покриттям, що має різні відтінки. Її можна встановити і самостійно, правда, таке сміливе рішення не гарантує довговічності конструкції, так як при склеюванні потрібно створювати необхідну вентиляцію, а це вміють робити тільки фахівці.

У цього матеріалу є всі переваги металочерепиці, плюс треба додати високу звуко-, теплоізоляцію, а також герметизацію, при якій сонячні промені сприяють сплавленню листів гнучкої покрівлі без утворення видимого шва. Якщо вам цікаво, чим краще покрити дах будинку і одночасно надати йому нестандартний дизайн, то вибирайте гнучку черепицю.

Ондулін, або м’яка покрівля

Ондулін вважається одним з найбільш довговічних матеріалів. Його термін служби досягає 50 років. Під час виготовлення береться міцний стеклохолст і обробляється з двох сторін бітумом з різними добавками. Зовнішній шар покрівлі покривається дрібної базальтової крихтою для додання їй будь-якого кольору і відтінку. Даний матеріал відрізняється відмінною стійкістю як до високих, так і до низьких температур, добре переносить сильний вітер і сніг. Витримує будь-які кліматичні умови.