Відпочинок в Бердянську - повноцінний релакс, заряд енергії, і чудового настрою на цілий рік!

Причин віддати перевагу Азовському узбережжю для літнього відпочинку багато. Тут завжди тепле море: воно мілке, а тому влітку температура води прогрівається до 25 градусів. В Бердянськ легко дістатися. А ціни на проживання - нижчі, ніж на багатьох курортах. Багато сімей навіть вважають за краще зняти житло в Бердянську на ціле літо.

До того ж тут можна не тільки відпочити з повним комфортом, а й пройти курс лікування, позбутися від різних захворювань. Через своїх унікальних кліматичних та природних особливостей він набув великої популярності серед туристів.

Бердянськ багатогранний - навіть пляжі тут умовно діляться на «спокійні» і «гучні». Можна вибрати з атракціонами і ресторанами, а можна - майже дикі і пустельні, «обладнані» тільки морем, сонцем і піском. Таке ж різне житло в Бердянську - від готелів і пансіонатів до вілл і гостьових будинків. А в останні роки серед туристів цілком виправдано намітилася тенденція відпочинку в приватному секторі.

Знайти ж найбільш підходяще саме вам житло ви зможете на на цьому сайті, тут передбачена зручна система пошуку з різноманітними фільтрами, є детальний опис всіх пропозицій з фото і контактними даними.

Розвинена туристична інфраструктура в Бердянську має всі потрібні якості для любителів гарного відпочинку. Тут можна відшукати великий вибір розваг, які підходять для дорослих і дітей. Можна замовити кінну прогулянку або зайнятися кайтсерфінгом або віндсерфінгом, відвідати затишні кафе або рибні ресторанчики.

Відпочинок в Бердянську - лікування грязями, купання в морі і цікаве дозвілля

Щорічно на цей курорт приїжджає більше 500 тисяч чоловік. Такому великому напливу туристів сприяють охайні піщані пляжі, м’який клімат, різноманітні розваги та недорогі ціни на відпочинок в Бердянську. Сюди їдуть не тільки з усіх регіонів України, але ще і з ближнього і далекого зарубіжжя.

Оздоровлення на курорті

Бердянськ - це грязьовий і кліматичний курорт, який багато десятиліть вабить туристів з усього світу. Будівництво санаторіїв почалося, коли в місцевих солоних озерах і лиманах знайшли лікувальні грязі і мінеральні води. Лікування тут показано як для профілактики, так і при хворобах кісткової системи, нервів, внутрішніх органів, шкіри і навіть стоматологічні проблеми. У 2005 році місту було присвоєно звання всеукраїнської лікарні.

Найкрасивішим і унікальним місцем Приазов’я є Бердянська коса. Це колосальний заповідник, що вражає своїми розмірами і різноманіттям тваринного і рослинного світу. Один з найбільших півостровів Азовського моря. Тут є шість соляних озер, одне з яких за своїми властивостями прирівнюється до Мертвого моря. Якщо ви хочете отримати максимум користі від відпустки, вирушайте на відпочинок на Бердянську косу.

Пам’ятки

У Бердянську маса цікавих місць, які можна відвідати самому або взяти екскурсію. У місті дуже багато культурних, розважальних та церковних пам’яток. Кажуть, жителі півдня веселіші, ніж північні народи. У Бердянську це твердження цілком виправдано! Люди тут не тільки привітні і гостинні (що дуже подобається туристам), але і вельми спритні. Про це можна судити по великій кількості оригінальних пам’ятників - щасливому дитинству, комару, багажу, жабі, граблях і навіть не дуже тверезому сантехникові. Кожен заслуговує на те, щоб сфотографуватися поруч.

З «серйозних» пам’яток: Католицький костел, безліч музеїв - музей лейтенанта Шмідта і галерея Бродського, де представлені роботи Рєпіна й Айвазовського, краєзнавчий міський музей, в якому можна ознайомитися з побутом народів Приазов’я, музей «Подвиг».

Бердянськ: приватний сектор - оптимальний варіант проживання

Житло в приватному секторі Бердянська представлено віллами, гостьовими будинками, котеджами і міні-готелями. Розташовані вони як в місті, так і на Косі. Їх можна взяти в оренду і довгостроково, і подобову. Багато будинків знаходяться на самому березі. А піщані пляжі тут - величезні, що простяглися на десятки кілометрів.

У Бердянську приватний сектор привабливий для більшості туристів. Наприклад, зупинившись майже в будь-якому гостьовому будинку ви зможете насолодитися відпочинком на морі, пройти курс лікування в санаторії, відправитися на захоплюючі екскурсії по навколишніх пам’яток. Оскільки ціни на проживання в приватному секторі Бердянська не високі, у вас залишаться кошти на курортні розваги, яких тут дуже багато.

Готелі Бердянська на березі моря: в якому районі краще зупинитися

Готелі в Бердянську не великі і не відрізняються високим європейським рівнем, проте, вони нададуть своїм гостям повний набір сучасних послуг. Кращі готелі Бердянська - це гарантія відпочинку на вищому рівні. За кілька днів перебування ви встигнете насолодитися Азовом, спробувати себе в серфінгу, а також позбутися від багатьох недуг.

Бердянськ ділиться на три зони: гірську частину або гору, нижню частину і чудову піщану Бердянську косу, де знаходяться найкращі пляжі курорту. Варто відзначити, що туристи, як правило віддають перевагу готелям в Бердянську біля моря.

Подібні заклади мають у своєму розпорядженні чистими і доглянутими пляжами, а також пологим спуском у воду. Тут вам нададуть широкий спектр водних розваг і різноманітних пляжних послуг (оренда парасольок, шезлонгів і багато іншого). Вам не потрібно буде добиратися до пляжу на громадському транспорті, знемагаючи від спеки і безжального літнього сонця. Крім цього, вибравши готель в Бердянську біля моря, ви завжди будете перебувати в круговороті веселою курортного життя.