Про користь верхової їзди

Розписане по хвилинах життя в мегаполісі не залишає шансів часто бувати за містом, гуляти в лісі, дихати свіжим повітрям, рятуючись від загазованого і галасливого міста. Але, на щастя, ця проблема має ідеальне рішення: вибрати в якості спортивного захоплення верхову їзду. Відтепер у вас буде поважна причина проводити час на природі. До того ж лікарі і психологи рекомендують якомога частіше вибиратися в кінний клуб, і бажано всією сім'єю.

Прогулянка за здоров’ям

Позитивний вплив верхової їзди на органи кровообігу і шлунково-кишкового тракту, нервову, дихальну і ендокринну системи відомо давно. Ні похилий вік, ні слабке здоров’я не є протипоказанням для цього виду спорту, інакше лікарі не радили б кінні прогулянки для відновлення здатності до пересування після нещасних випадків і серйозних операцій.

Більш того, це один з небагатьох видів спорту, доступний людям із захворюваннями серцево-судинної системи, а також в ситуаціях, коли допустиме лише незначна фізичне навантаження і потрібно особливо дбайливе ставлення до суглобів і хребту. Адже під час спокійної верхової їзди здійснюється набагато менший вплив на опорно-руховий апарат, ніж при енергійній ходьби або бігу. Навіть постінфарктний стан є показанням до таких занять.

Остеохондроз і сколіоз - також серйозні причини зайнятися верховою їздою: створення міцного м’язового корсета навколо хребта сприяє корекції постави. Однак значне навантаження отримують м’язи не тільки спини, але і преса, ніг, сідниць, передньої і внутрішньої поверхні стегон, хоча здається, що вони працюють навіть без особливих зусиль з боку людини.

Отож для здоров’я кінні прогулянки - це саме те, що треба, а на сайті https://jampa.cool/ ви дізнаєтесь, де, і як можна займатися верховою їздою.

Перемога над стресом

Гіппократ рекомендував верхову їзду меланхолікам як спосіб звільнитися від «темних думок». І дійсно, вже скоро навіть найбільш емоційно виснажена людина помічає чарівні зміни: зникає безсоння, з’являється позитивний і оптимістичний настрій. Природа - найкращі ліки від нервового перенапруження, якому піддаються всі жителі великих і гучних міст, а кінні прогулянки надають можливість абсолютного єднання з природою: спілкування з благородною, розумною і сильною твариною, шанс насолодитися тишою і спокоєм, задоволення від прозорого чистого повітря. Ви обов’язково переможете і втому, і безпричинну тривожність, які заважали раніше насолоджуватися життям!

Клуб краси

Звичайно, у вас буде ще одна причина для гарного настрою: ваше перетворення.

Що відрізняє члена кінного клубу? Горда постава, струнка фігура, здоровий колір обличчя завдяки регулярним заняттям на свіжому повітрі. Якщо ж говорити конкретніше, то тренування на коні формують міцний м’язовий корсет: щоб зберегти рівновагу, доводиться задіяти практично всі групи м’язів, перш за все спину і прес. Активізуються навіть ті м’язи, які на звичайному фітнесі тренувати складно, але вони відіграють величезну роль у формуванні красивої фігури. Наприклад, під час кінного тренування посилено працюють м’язи ніг: вони повинні «пружинити» в стременах для того, щоб контролювати швидкість бігу або кроку коня. А щоб утриматися в сідлі, потрібно випрямити спину і постійно підтримувати правильну поставу.

Гарт організму і характеру

Ну а для дитини спілкування з конем - в першу чергу набуття справжнього друга. При цьому, спілкуючись з твариною, треба вчитися нести відповідальність не тільки за себе, контролювати емоції, концентрувати увагу. Тому заняття гарантують не тільки міцне здоров’я, загартування організму, зміцнення імунітету і гарну поставу, а й формування характеру: діти стають Зібраннішими і впевненішими в собі. Верхова їзда та спілкування з кіньми сприяють розвитку творчих здібностей і інтелекту дітей.

Умова успіху

Але, звичайно, цей вид спорту як ніякий інший не допускає самодіяльності. Навчання правильної та безпечної їзди верхи можливо виключно за допомогою досвідченого професійного тренера. Вибирайте спеціалізований клуб зі здоровими, доглянутими кіньми, де створені необхідні умови для тренувань і де для вас складуть індивідуальну програму занять з урахуванням стану здоров’я і вашого бажання всерйоз зайнятися кінним спортом або освоїти верхову їзду для здоров’я, краси і задоволення.