Як вибрати холодильне обладнання

Холодильні вітрини - вид холодильного обладнання, без якого неможливо оснащення будь-якого підприємства харчування. На ринку представлено безліч видів холодильних вітрин, які розрізняються по конструкції, способу охолодження, обсягом, габаритним розмірам і іншим характеристикам, від яких залежить сфера застосування обладнання.

Якщо вам потрібне якісне функціональне холодильне обладнання, на сайті v-h.com.ua ви можете замовити компресори, повітряохолоджувачі, контролери, теплообмінники, фреон, конденсатори повітряного охолодження, і інші необхідні пристрої.

Щоб вибрати холодильне обладнання, дотримуйтесь нескладних правил.

Від формату магазину та призначення торгового залу (самообслуговування або «через прилавок») купуються вітрини закритого або відкритого типу. У великих супер- і гіпермаркетах можуть встановлюватися вітрини і закритого і відкритого типу. Вітрини закритого типу зустрічаються в ковбасних, м’ясних відділах, а також у відділах готової продукції.

При виборі холодильного агрегату враховуються такі моменти. При площі торгового залу до 400 м² для оснащення підходять вітрини з вбудованим агрегатом, від 400 до 600 м² - з холодопостачанням виносним, від 600 м² - централізованим холодопостачанням.

Середньотемпературні, низькотемпературні або кондитерські вітрини і їх кількість підбираються відповідно до асортименту продуктів харчування та вимогами санітарних правил зберігання певних товарних груп. Під «вітринами» іноді розуміються і шафи зі скляними дверима, що виконують демонстративну функцію. Наприклад, морозильна шафа-вітрина або холодильний тобто середньотемпературний.

Перед покупкою устаткування розробляється технологічний і інженерний проект торгового залу. Згідно з проектною документацією і специфікації обладнання відбувається розстановка вітрин і їх підключення.
 
Температура в приміщенні - ще один фактор, що впливає на підбір холодильної камери. Заводи-виробники встановлюють діапазон температур, при яких обладнання працює максимально ефективно. Якщо температурний поріг - не більше 25 ° С, то визначається можливість установки системи кондиціонування для теплої пори року.

Дизайн вітрин і колірне рішення повинні гармоніювати з інтер’єром залу і загальним стилем приміщення. Вітрини, безумовно, повинні привертати увагу покупців до товару, але вони не повинні бути занадто яскравими або, навпаки, зовсім непомітними і невиразними в торговому залі.