Samsung показала складаний смартфон Galaxy Fold

На презентації Galaxy Unpacked, що відбулась кілька днів тому, компанія Samsung, крім релізу флагманської моделі смартфону Galaxy S10 і субфлагманської версії Galaxy S10E, показала ще один досить цікавий пристрій - складаний смартфон Galaxy Fold.

Ваш мобільний гаджет почав барахлити? Не біда, досвідчені спеціалісти уповноваженого сервісного центру F1Center, про який детальніше можна дізнатися на https://f1center.ua/, швидко, якісно і без зайвих витрат усунуть проблеми будь-якої складності з вашим смартфоном, ноутбуком чи планшетом.

Перші прототипи пристрою корейський вендор демонстрував з публічної сцени ще в минулому році. Тепер же у гаджета затверджені остаточний дизайн і дата релізу. Fold працює в двох режимах. За «телефонний» відповідає екран діагоналлю 4,6 дюйма з роздільною здатністю 1960 × 840 пікселів. При розвороті пристрою, користувача зустрічає другий дисплей діагоналлю 7,3 дюйма з роздільною здатністю 2152 × 1536 пікселів. Товщина пристрою залежить від режиму використання. Складений Galaxy Fold має товщину 17 мм, а розкритий пристрій - всього 6,9 мм.

Варто зазначити, що цей смартфон позбавили традиційного для флагманів Samsung роз’єму для навушників. Зате в комплект поставки входять бездротові навушники Galaxy Buds. Окремо вони коштують $ 129. Усередині Galaxy Fold має процесор Snapdragon 855, 12 ГБ оперативної і 512 ГБ постійної пам’яті, а також дві батареї сукупною ємністю 4380 мАг.

Також у апарату 6 камер. Основна оптична група - три камери (ширококутна, телефото і об’єктив зі змінною діафрагмою) для використання в режимі планшета. Також в розгорнутому вигляді смартфон пропонує дві фронтальні камери (8 МП + 10 МП). Коли пристрій складено в «телефонному» режимі, можна використовувати 10 МП Фронталки з діафрагмою f / 2.2.

Samsung також грунтовно пропрацювала програмну сторону гаджета. Смартфон-планшет Galaxy Fold вміє одночасно запускати до трьох Android-додатків на екрані, але міняти їх положення самостійно не можна. За заявою компанії, програми на кшталт WhatsApp, Microsoft Office і YouTube вже оптимізовані для використання в такому режимі. Samsung також щільно співпрацює з Google, щоб забезпечити повну сумісність з Android 9 Pie.

Складний Galaxy Fold з’явиться в США 26 квітня, а в Європі - з 3 травня. Ціна стартує від $ 1980 і 2000 євро відповідно. Samsung також планує випустити 5G-версію пристрою, однак її цінник не розкривається.

Також компанія Samsung опублікувала відео, на якому показано стрес-тест складного смартфона Galaxy Fold з гнучкою матрицею Infinity Flex.

Ролик триває всього 35 секунд, але Samsung стверджує, що Galaxy Fold витримує більше 200 000 циклів відкривання і закривання екранів перш ніж у нього почне деформуватися екран або корпус. Це відповідає приблизно п’яти рокам використання смартфона, якщо розкривати його екран по сто разів на день.

Тест проводився на стенді, спеціально розробленому для таких дослідів, а для чистоти експерименту перевірявся не один смартфон, а відразу декілька.

Примітно, що Galaxy Fold підтримує технологію MST, яка дозволяє користуватися безконтактної оплатою навіть на терміналах, які її не підтримують, завдяки імітації магнітної стрічки банківської карти. Samsung начебто почала відмовлятися від цієї технології в своїх смартфонах, але в Galaxy Fold вона залишилася.