Де і як купляти вживаний комп’ютер

Як відомо, питання покупки б/у комп'ютерів є дискусійним. Противники такого підходу наводять аргументи про те, що при покупці вживаної техніки можна зіткнутися з безліччю проблем. Серед них - і сильно вироблений ресурс, і відсутність гарантії, і різні приховані дефекти, які неможливо виявити при первинному огляді.

Крім того, незважаючи на всі запевнення про “кілька днів на перевірку”, продавець просто може зникнути. Погодьтеся, часто на перший погляд “смачна” ціна не може переважити такий купу проблем. Так як купити б/у комп’ютер, який точно не розчарує?

Купуйте безпечно!

Люди часто задаються питаннями про те, де купити і де продати б/у комп’ютер. Найпростіший спосіб, який відповідає на обидва питання одночасно, - це звернутися до торгових майданчиків на зразок “онлайн-барахолок”. Забігаючи вперед, варто відзначити, що купуючи, наприклад, на OLX вживаний комп’ютер, ви піддаєте себе небезпекам, описаним вище. Тим часом, ризикувати не треба.

При покупці б/у комп’ютера тут ви максимально захищені від подібних труднощів. Адже своїм покупцям компанія  Virtual надає:

- всі необхідні перевірки і передпродажне обслуговування;
- всю необхідну документацію;
- гарантію на товари терміном до 2-х неділь.
Крім того, приємним бонусом є можливість покупки в розстрочку або кредит, а також оплата в будь-якій зручній формі. Доставка товару по Україні відбувається в день покупки.

Вартість б/у комп’ютера

Як правило, неможливо встановити тверде співвідношення ціни конкретного ПК в новому і б / у вигляді. Наприклад, чисто офісні машини з простою конфігурацією сильно втрачають в ціні з часом, в той час як на вторинному ринку високопродуктивних ПК можна зустріти моделі, що з роками мало поступилися в вартості.

Компанія Virtual пропонує ПК в повному спектрі конфігурацій - від комп’ютерів для найпростіших завдань до техніки в серверному виконанні на базі процесорів Intel Core i7 і Intel Xeon. Ще одним незаперечним плюсом товарів в цій компанії є їх походження. На відміну від пропонованих на вторинних ринках ПК і комплектуючих, компанія Virtual займається продажем техніки від іменитих виробників, таких як Dell, INTEL, Asus і інші.

Найчастіше подібні ПК надходять з офісів великих європейських і американських компаній, де просто списуються за терміном служби, причому порівняно невеликому. Такі ПК все ще знаходяться у відмінному стані і після додаткового обслуговування співробітниками Virtual готові радувати покупця своєю роботою ще довгі роки.

Б/у деталі для комп’ютера, які також можна придбати у цій компанії, теж повністю працездатні. На відміну від OLX і подібних йому майданчиків, з It Technology вам не загрожують будь-які приховані проблеми на кшталт відеокарти при смерті, яка відпрацювала багато років в Майнінг-фермі, або блоку живлення з осіданням напруги по лініях.

Як перевірити б/у комп’ютер?

Незалежно від типу комп’ютерної техніки, перевірка повинна починатися з зовнішнього огляду. Необхідно постаратися виявити всі відколи, тріщини, потертості та інші подібні проблеми, особливо це стосується ноутбуків.

У разі купівлі мобільного ПК особливу увагу потрібно звернути на наявність / відсутність битих пікселів, коректну роботу тачпада і клавіатури, а також переконатися в тому, що апарат працездатний при харчуванні і від мережі, і від батареї.

При підключенні блоку живлення індикатор (при його наявності) на самому ноутбуці і значок в треї системи повинен повідомити про те, що йде зарядка батареї.

Не зайвим буде і поглянути на температури ЦП і відеочипа в стані спокою - для ноутбука ці значення не повинні сильно перевищувати 65 градусів, для настільного ПК - 50-55 градусів Цельсія.