5 основних правил вибору пластикових вікон

Сучасний будинок вже неможливо уявити без пластикових вікон, і коли приходить час купувати їх для себе, ми постаємо перед вибором між продукцією різних виробників. Вся вона на вигляд схожа, тому визначитися буває важко - якщо не знати, наскільки сильними можуть бути відмінності в експлуатації. Тут стануть в нагоді поради від експертів, які підказують, на які критерії орієнтуватися при покупці пластикових вікон.

З чого зроблений профіль

Класика - це полівінілхлорид (ПВХ), посилений сталевим армуванням, стійкий до перепадів температури і здатний прослужити понад 50 років, абсолютно безпечний для здоров’я людей і тварин. ПВХ-профіль повинен бути позбавлений зовнішніх дефектів, нерівностей і хімічного запаху.

Визначтеся, профіль якої ширини вам потрібен

- 60 мм підійде, якщо ви хочете задовольнити базові потреби в теплі, тиші, комфорті. Профіль такої ширини панував на всіх ринках в 1990-х роках: це ті самі євровікна, які так до речі прийшли на зміну застарілим дерев’яним конструкціям. Профіль шириною 60 мм підходить для одинарного скла товщиною 4-10 мм або склопакетів товщиною до 32 мм, частіше однокамерних.

- 70 мм підвищує експлуатаційні показники на 30% в порівнянні з 60 мм. Придатний майже для будь-яких кліматичних умов і до сих пір був найпоширенішим в Україні. Підходить для двокамерних склопакетів товщиною до 40 мм з енергозберігаючими, сонцезахисними або комбінованими покриттями, пуле- і вогнезахисними складними клеєної стеклами.

- від 80 мм на даний момент дає максимальні технічно можливі експлуатаційні показники, які перевищують нормативні вимоги для всіх наших регіонів з великим запасом. З кінця нинішнього року вони за термінами виготовлення і за ціною стали вітчизняному покупцеві доступніше, ніж раніше. Профілі шириною 80 мм і більше дозволяють встановлювати склопакети товщиною до 50 мм.

Скільки камер з повітрям потрібно

Камери з повітрям призначені для збереження тепла і тиші. Чим їх більше - тим тепліше і тихіше буде в приміщенні. Найпоширеніші сучасні моделі пластикових вікон - з 3 і 5 камерами, а взагалі їх буває до 8 штук. Вибір залежить від ваших умов проживання: в порівняно теплому кліматі на вікно, що виходить в тиху вулицю, можна обмежитися конструкцією з невеликою кількістю повітряних камер, і навпаки.

Виберіть свій варіант склопакетів

Склопакет - це два або три скла, скріплених між собою дистанційними рамками в одну або дві камери (в залежності від цього їх називають 1-камерними або 2-камерними). У нас найчастіше зустрічаються однокамерні склопакети з двох герметично з’єднаних стекол, але в холодних північних регіонах такого варіанту може виявитися недостатньо.

Найважливіший компонент склопакета - це саме скло і його якість. Оптимальним варіантом експерти вважають скло з комбінованим покриттям або клеєні скла на зразок “триплекс”. Вони підвищують комфорт взимку і влітку, знижуючи витрати на опалення і кондиціонування, пропускають менше шуму ззовні і краще захищені від злому. А на їх здатності пропускати світло в порівнянні зі звичайним склом це позначається незначно.

“Триплекс” ідеально підходить для вікон з високим ризиком ушкоджень: якщо розбити таке скло, воно не розлетиться, як звичайне, а залишиться на спеціальній захисній плівці. Таке скло незамінне в школах, дитячих садах та інших соціальних установах.

Не економте на фурнітурі

Стулки сучасних склопакетів з товстим склом важать багато і можуть щорічно відкриватися і закриватися понад тисячу раз. Неякісна фурнітура вже через кілька місяців користування вікнами почне створювати проблеми: ручки розбовтуються, з-під стулок дме, петлі ламаються. Щоб позбутися від подібних явищ, вибирайте продукцію відомих виробників - Roto, Siegenia, Maco, GU, Winhaus, які дорожать своєю репутацією.

Обираючи металопластикові вікна для дому чи офісу, зверніть увагу на інноваційну профільну систему GENEO від REHAU. Саме ця система забезпечить максимальну надійність, енергоефективність, захист від злому, і естетичну привабливість вашим вікнам.