Як відрізнити оригінальний годинник від підробки

Провідні годинникові бренди прибуткові, мають хорошу репутацію і привабливість у відповідних колах. Як і іншим виробникам предметів розкоші, за успіх їм неминуче доводиться платити, адже їх продукцію підробляють.

Звичайно ж, звертаючись за покупкою до офіційних представників бренду, ризик придбання фальшивки зводиться до нуля, там вам запропонують тільки оригінальні годинники наручні. На жаль, сертифіковані торгові точки доступні не кожному, а, отже, любителі годинників замовляють новинки у сторонніх продавців. На цей випадок існує ряд ознак, які допоможуть виявити підробку з першого погляду.

В першу чергу, слід звернути увагу на звук механізму. Якісний наручний годинник практично не цокає. Стрілки рухаються плавно і безшумно. Особливо легко відрізнити підробку по секундній стрілці - вона переміщається ривками, помітними неозброєним поглядом.

Ключова відмінність справжніх годинників полягає в якості використовуваних матеріалів. При виробництві застосовується дорогий метал, сапфірове скло, натуральна шкіра і замша для ремінців. Дана умова робить фірмовий годинник досить важкими. Вага відчувається як на долоні, так і при примірці. У репліках матеріали замінені на більш дешеві і легкі.

Відомі європейські бренди встановлюють збільшувальну лінзу на місці зазначення дати на циферблаті. Це створює певну зручність для носія і проблему для шахраїв. Виготовити таку лінзу кустарним способом неможливо, тому на підробки встановлюється звичайне скло.

Ще одна важлива відмінність справжніх годинників полягає в зовнішньому вигляді задньої панелі. Як правило, кришка виконана з хорошого металу і має гравіювання з інформацією про виробника. Якщо задня панель виготовлена ​​з пластику, тим більш прозорого, перед вами 100% підробка.

Всі якісні годинники водонепроникні. Вони легко витримують купання в басейні або душі. Деякі бренди навіть випускають спеціальні серії для глибоководного занурення. Тому відмітною ознакою підробки можна вважати запотівання скла і не герметичний корпус.

При покупці слід звернути увагу на ремінець. Залежно від моделі, він може бути виконаний з того ж металу, що і корпус, або зі шкіри. Неякісний виріб можна відрізнити за наявністю пластикових, алюмінієвих або силіконових деталей.

Багато виробників, в прагненні убезпечити свою продукцію, розробили особливі емблеми і символи. Їх можна знайти на офіційних сайтах і в каталогах бренду. Наявність фірмової символіки є гарантією справжності продукту. Крім того, кожному виробу присвоюється унікальний серійний номер.

Показником високої якості годин є і упаковка. Великі бренди не продають свою годинники в картонних коробках і пластикових пакетах! Фірмова упаковка виконана з якісного матеріалу з обов’язковим фіксатором для годинника, логотипом і назвою. У комплекті має бути гарантійний талон та інструкція по користуванню.