Nikola Motors випустить електровантажівку з водневою батареєю і запасом ходу 1 600 км

Нещодавно компанія Nikola Motors анонсувала три моделі водневих вантажівок. Їх характеристики перевершують все, що виробляється на ринку сьогодні! Тепер Nikola вирішила додати в лінійку «безводневі» версії на акумуляторах.

Уже кілька років Nikola працює над вантажівками з електродвигунами, енергію для яких забезпечать водневі паливні елементи. Перша фура - Nikola One - була представлена ​​в 2016 році. Компанія розповіла, що її потужність складе 1000 к. с., а запас ходу наблизиться до 1600 км. Після цього модельний ряд поповнився версією без спального відсіку та вантажівкою для продажу в Європі. Обидва на тій же технічній базі. Водень компанією представлявся як головна перевага, що забезпечує потужність і дальність пробігу.

А щоб в автомобіля була хороша реактивная тяга, фахівці радять використовувати якісні запчастини і комплектуючі в компанії АВТОІНДУСТРІЯ.

Глава Nikola Тревор Мілтон завжди впевнено міркував про майбутнє. «Вихід вантажівки так сильно вдарить по конкурентах, що вони навіть не зрозуміють, як відреагувати», - написав він якось в Twitter.

Деякі передумови так вважати дійсно є. У Nikola стверджують, що обсяг замовлень на їх великовантажники вже перевищив $ 11 млрд. Один тільки пивний гігант Anheuser-Busch планує купити у Nikola Motors відразу 800 фур

Проте привід для хвилювання є - електровантажівка Semi від компанії Tesla. Саме вона змусила Nikola відхилитися від водневого курсу, пише видання Electrek.

Щоб не поступатися Semi ринком, компанія тепер розробляє і повністю електричні вантажівки. Не обійшлося без вже традиційного розмаху Nikola в питаннях технічних характеристик: найбільший блок батарей для вантажівки забезпечить 1 МВт * год енергії - це 13 батарейних блоків Tesla Model 3 або 11 Jaguar I-Pace! Додавання електричних версій можна також сприймати як перестраховку.

При всіх плюсах водню з ним є одна велика проблема - інфраструктура. І воднева заправка набагато складніша, ніж електрична стійка. У ній більше вузлів, її дорожче обслуговувати, а ланцюжок поставок палива протяженнее.

За даними Міністерства енергетики США, в країні обладнано понад 15 000 електрозаправних станцій і лише 33 водневих. При цьому на будівництво однієї такої потрібно до $ 10 млн. На цьому тлі електровантажівкам можна пробачити деякий програш в продуктивності.

Нові електротраки, як і представлені раніше водневі, будуть презентовані на великому заході Nikola World, наміченому на квітень. Там же виробник представить інший електричний експеримент - потужний всюдихід NZT.