Експерти назвали найкращі країни для легкого і приємного життя на пенсії

В Україні вже тривалий час не припиняються дискусії про пенсійну реформу. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман навіть погрожував піти у відставку, якщо цю реформу не приймуть.

Однак в той час, коли політики розмірковують над поліпшенням життя людей похилого віку, самі пенсіонери перебувають за межею бідності і змушені відмовляти собі навіть у всьому найнеобхіднішому. Україна в минулорічному міжнародному рейтингу Global AgeWatch Index, який показує якість життя літніх людей, займає 73 місце - вище навіть такі відсталі у всіх відношеннях країни, як Таджикистан і Гватемала! Втім, не все так сумно, адже є у нас такі чудові місця, як будинок престарілих “Рідний Дім”, де старенькі мають дійсно якісний всесторонній догляд, повагу, і щиру турботу.

А тим часом портал International Living опублікував оновлений рейтинг кращих світових напрямків для проживання на пенсії. Аналітики видання на цей раз оцінювали 24 країни за кількома показниками, в числі яких були вартість життя, знижки для пенсіонерів, клімат і система охорони здоров’я.

Лідируюче місце в рейтингу 2017 року посiла Мексика - в першу чергу завдяки низькій вартості життя: тут можна прожити на 1200 доларів в місяць, а з урахуванням ослаблення песо в останні роки тут можна ще й вигідно купити або зняти житло. Так, квартира, яку кілька років тому можна було орендувати за 1300 доларів на місяць, тепер обійдеться в 980 доларів.

Крім цього, в кожному великому місті Мексики є першокласна лікарня, де працюють багато лікарів, які мають практику в США і в Європі і говорять англійською мовою. А пенсіонерам доступні знижки на авіа- та автобусні квитки, медичне обслуговування, вхід в музеї і багато іншого.

У Панамі, яка зайняла друге місце, прийнята одна з кращих в світі пенсійних програма - Pensionado, яка, зокрема, передбачає полегшене отримання резидентства для іноземних пенсіонерів і надає їм широкий спектр знижок від 10 до 50% на різні види послуг.

Третє місце зайняв Еквадор. Він славиться своєю у всіх сенсах доступною системою охорони здоров’я. Крім того, тут недорога оренда і купівля житла. Саме для пенсіонерів передбачена система 50% -х знижок на громадський транспорт, спортивні заходи, походи в кіно і багато іншого.

Ці три країни відокремлюються в рейтингу одна від одноъ буквально однією десятою, набравши 90,9 / 90,8 / 90,7 бала відповідно.

Кращі країни для пенсіонерів:

1 Мексика
2 Панама
3 Еквадор
4 Коста-Ріка
5 Колумбія
6 Малайзія
7 Іспанія
8 Нікарагуа
9 Португалія
10 Мальта
11 Гондурас
12 Таїланд
13 Італія
14 Перу
15 Беліз
16 Франція
17 Камбоджа
18 Болівія
19 Філіппіни
20 Домініканська республіка
21 Ірландія
22 Гватемала
23 Уругвай
24 В’єтнам